حواشی جذاب روز پایانی فجر؛ محمدجواد ظریف در برج میلاد
در روز آخر (دهم) جشنواره فجر دوره چهل و سوم در سینما رسانه (برج میلاد)، 2 فیلم سینمایی خدای جنگ و گوزنهای اتوبان با حضور عوامل آن نمایش داده شد.
خدای جنگ
کارگردان: حسین دارابی
ترکیب بازیگران: ساعد سهیلی، حسین سلیمانی، پیام احمدینیا، نادر فلاح، داریوش کاردان، مهدی حسینی و ...
سومین ساخته حسن دارابی پس از دو اثر ملتهب «مصلحت» و «هناس» فیلم «خدای جنگ» روایتی حساس از یک اتفاق واقعی و مهم معاصر در حوزه پیشرفتهای موشکی را به تصویر کشیده است.
در این فیلم با الهام از زندگی شهید حسن طهرانی مقدم معروف به پدر موشکی ایران در دوران جنگ، .یک شخصیت فرضی طراحی شده است و از طریق همراهی با زندگی او مشکلات متعدد پیش روی ساختن موشک و تاسیس قرارگاه موشکی ایران را شاهد هستیم.
مشکل فیلم چندپارگی آن است، فیلم در برخی لحظات در ژانر زندگینامهای است و برخی مواقع ملودرام میشود و حتی به سراغ ژانر سرقت هم میرود. پایه این مشکل از فیلمنامه است که تکلیف خود را روشن نمیکند که چه داستانی را میخواهد تعریف کند.
گوزنهای اتوبان
کارگردان: ابوالفضل صفاری
ترکیب بازیگران: الناز شاکردوست، نوید پورفرج، صدف اسپهبدی، سامان صفاری، بهنوش بختیاری، پیمان قاسم خانی و ...
ابوالفصل صفاری از مستندسازهای فعال شبکه چهار بود و برای این شبکه مستندهای متعددی را تهیه و کارگردانی کرد. او سال 1386 با ساخت فیلم «در انتهای زمین» وارد حوزه سینمای داستانی شد. «از تهران تا بهشت» و «یک کامیون غروب» دیگر فیلمهای او هستند.
فیلم درباره تاثیرات و عوارض مخرب شبکههای اجتماعی بر زندگی یک زوج جوان است: عابس که راننده پیک موتوری است، طی اتفاقی به دنبال ماشین یک بلاگر معروف میافتد. بلاگر فکر میکند، عابس خفتگیر است و این در حالی است که گوشیاش روی لایو است و همه چیز به سرعت وایرال میشود…
ایده اصلی که بر اساس آن فیلمنامه نوشته شده است بسیار موضوع جذاب و مهم در زندگی اجتماعی انسان معاصر است، اما در مرحله نگارش فیلمنامه نتوانسته است این ایده بسط و گسترش لازم را پیدا کند و به یک ساختار هدفمند تبدیل شود. شخصیتهای فیلمنامه در حد تیپهایی هستند که هر کسی امروز چند نمونه عینیاش را حتما میشناسد و در دنیای مجازی دیده است.
شخصیت عابس با بازی نویذپور فرج و همسرش الناز شاکردوست، تک وجهی و ساده انگارانه و بدون ظرفیت باورپذیری است و به همین دلیل است که در حد تیپ باقی میمانند. اگرچه بازیگران سعی خود را برای ارائه نقش کردهاند.
مشکل اصلی این است که فیلم در القا پیامش سردرگم و نیمه ناتمام است و به نوعی تمام آنچه دیدهایم انگار یک مقدمه طولانی است برای این که فیلم شروع شود و دقیقا در همین زمان است که تیتراژ پایانی را میبینیم.
در میان اخبار
- بمب خبری: بهنوش طباطبایی ازدواج کرد! | بهنوش طباطبایی و آقای بازیگر؛ عاشقانهای جدید در دل سینمای ایران!
- ویدئوی حضور پرشور مهران رجبی در راهپیمایی 22 بهمن
- بازیگر نقش صدام: بارها بعد از اجرای این نقش گریه کردهام
- تا حالا فشنشو دیدی؟ نصرالله رادش با مژههاش همه چیز رو عوض کرد
- کمند امیرسلیمانی: شاد به نظر میرسم، ولی زندگی همیشه بیمشکل نیست
حاشیههای روز دهم در سینما رسانه
*محمد جواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور، صبح یکشنبه 21 بهمن ماه با حضور در سینمای رسانه جشنواره فجر به تماشای فیلم «خدای جنگ» نشست.
*ساعد سهیلی بازیگر نقش اصلی فیلم خدای جنگ گفت: من برای انتخاب کارهایم خیلی دو دوتا چهارتا نمیکنم. حسی آنها را انتخاب میکنم. حسم به من میگوید که باشم یا نباشم و افتخار میکنم که در این فیلم بودم. من عمویی داشتم که اسم او را در فیلم (روی موشک) نوشتم. او بازیگر تئاتر بود که در 22 سالگی به جنگ رفت و اسیر شد و بعد زیر شکنجه عراقیهای بیشرف به شهادت رسید. من حس کردم در حد خودم دِینی داشته باشم که ادا کنم و از این بابت واقعاً خوشحالم که این فیلم نتیجه داد.
سهیلی ادامه داد: این فیلم فارغ از ایدئولوژی و چپ و راست، ملی بود و به همین دلیل مردم با آن ارتباط برقرار میکنند.
*داریوش کاردان که نقش کوتاهی در فیلم داشت بیان کرد: از دوران دفاع مقدس خیلی چیزها ناگفته مانده است. من دو سال در خط مقدم در جبهه بودم و وقتی آنجا رفتم لرزیدم از اینکه مسلسل دست بگیرم تا به کسانی حمله کنیم که هم قرآن دارند هم مفاتیح و جانماز، این بدان معناست که جنگ تحمیل شده است پس چارهای نیست جز اینکه دفاع کنیم.