فیلم ممنوعه لیلا حاتمی بالاخره اکران میشود
فیلم سینمایی «قاتل و وحشی» به کارگردانی حمید نعمتالله، با بازی لیلا حاتمی و امین حیایی در سال 1398 ساخته شد. این فیلم تا به کنون به دلیل مشکلات فنی و نمایش لیلا حاتمی با موی سر تراشیده مجوز پخش نگرفته بود. در یک سانس خارج از مسابقه در کاخ رسانه نمایش داده میشود.
قاتل و وحشی: داستانی از تاریکی و نجات
فیلم «قاتل و وحشی» اثر حمید نعمتالله، در سال 1398 در ژانر وحشت و جنایی-معمایی به عرصه سینما معرفی شد. این فیلم با فیلمنامهای از معصومه بیات و حمید نعمتالله، به روایت داستانی پرتنش و هیجانانگیز میپردازد که در آن شخصیت اصلی، زیبا (با بازی لیلا حاتمی)، در آستانه عروسی دخترش به دام یک باند گانگستری گرفتار میشود.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «زیبا، که در حال آماده شدن برای یکی از مهمترین روزهای زندگیاش است، ناگهان با واقعیتی تلخ مواجه میشود. او اسیر باندی میشود که در سایههای تاریک شهر فعالیت میکند و هیچ راه فراری برایش باقی نمیگذارد. این در حالی است که دخترش نیز بیخبر از خطرات پیش رو، عازم همان مکان است. زیبا با تمام قوا میجنگد تا خود و دخترش را نجات دهد، و این نبرد نه تنها برای بقا، بلکه برای حفظ عشق و امید در دلش است.»
گفتنی است بازیگرانی همچون لیلا حاتمی، امین حیایی، شهرام حقیقتدوست، ستاره اسکندی، شهرام قائی، سام نوری، علی علائی، عزتالله رمضانیفر و یاسمن معینی در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند.
نظرات منتقدان و افرادی که فیلم را به صورت خصوصی تماشا کردند چه بود؟
تعدادی از منتقدان و سینماگران نیز به بررسی کیفیت این فیلم پرداخته و نظرات مثبتی درباره آن ابراز داشتهاند.
نیما حسنینسب، منتقد سینما، پس از تماشای این فیلم نوشته بود: «این قاتل و وحشی با هر معیاری از مهمترین دستاوردهای سینمای ایران در دهه نود است که در سال پایانی یک دههی پر آشوب و در بدترین شرایط فکری و کیفی سینمای ما ظاهر شده تا روایت سینماییِ دقیقی از جنون و تباهی باشد. زیباییشناسی منحصر به فرد فیلمساز به اوجی مثالزدنی و لحن و مودی کمیاب در حد و اندازههای محدود سینمای ایران رسیده و نگاه متفاوت و رادیکالاش به مقوله خشونت علیه زنان ورِ دیگر «رگ خواب» است. نقد و تحلیل فیلم بماند به وقتش؛ عجالتاً امیدوارم همه آنها که نقشی در تولید و نمایش این فیلم دارند، «قاتل و وحشی» را بهحق از نقاط عطف کارنامه سینمایی یا مدیریتیشان بدانند و تلاش کنند دیده شود.»
حبیب رضایی، بازیگر سینما، در یکی از یادداشتهای خودنوشته بود: قاتل و وحشی به جرأت یکی از منحصربه فردترین تصاویر و روایتهای سینمایی است که میتوان از یک قاتل کلیشههای رایج،یعنی حمید نعمت الله انتظار داشت. میزان رهایی نگاه و روایت کاملا مدرن و درعین حالسینمایی،حالا در این«بچه خلف سینما» عجیب به بلوغ رسیده است... بگذریم که امروز گویا قرار است برای مجوز یا عدم مجوز این فیلم تصمیم گرفته میشد!
در میان اخبار
- لحظهای خاص از طناز طباطبایی در قاب دوربین
- نامزدهای اسکار ۲۰۲۵ منتشر شد؛ انیمیشن ایرانی در رقابت با بزرگان
- بازدید بالا برای تیپ جدید مهران غفوریان، توجه همه جلب شد
- ایوانکا و استایل سلطنتی: طراحی لباس در تحلیف پدر یا یک پیام خاص؟
- "شمعی برای راه و ابجدی برای راز: رمزگشایی سرنوشت شغلی متولدین هر ماه | فال ابجد و شمع امروز 6 بهمن 1403
از اینکه اصلا نفس این فرایند در ساحت هنر چه جایگاهی دارد،باید در فرصتیدیگر نوشت و گفتاما... از امثال حمیدنعمتالله، هرگزهیچ آسیب و عارضهای به مخاطب اصیل سینما نمیرسد. سختیها و گرفتاریها همیشه از غیراهالی و ناخلفها،سوغات رسیده... سینما را از سینما دریغ نکنیم ... در این همه وفور محدودیت ، لااقل امید تماشا را به چشمان بسته حواله ندهیم. باقی بماند در مجالی غیر ازمجاز... همین.
علی علائی نیز نوشته بود: قاتل و وحشی آخرین ساخته «حمید نعمتالله» همچون خود فیلم جنونآسا، وهمآلود، هراسناک، دیوانهوار، وحشی و همچون سرنوشت فعلی آن مبهم، تاریک، مجروح و رنجور است.
«قاتل و وحشی» به جرات متفاوتترین و عجیبترین فیلم سینمای ایران و در عین حال مخاطبپسند و پرفروش خواهد بود.
فضای لوکیشن اصلی فیلم، به شکل بیرحمانهای یک مرکز جراحی روح و روان و تن و عشق را تداعی میکند. جراحاتی که نه تنها در جلوی دوربین که حتی در پشت آن، با کاردانی نعمتالله ذهنیت و عینیت را در هم آمیختهاست.
نعمتالله چنان بر حال عوامل پشت و جلوی دوربین تاثیر گذاشت که تلخی و سهمگینی آن در ریزترین جزئیات فیلم تنیده شد. فضاسازی و لحن و ساختار فیلم میخکوب کنندهاند و بازی بازیگران ترازها و معیارهای بازیگری و بازی گرفتن را در سینمای ایران جابجا کردهاست.
در این فیلم نیز همچون پیشبینی رکود اقتصادی در «بیپولی»، فروپاشی اخلاقی در «آرایش غلیظ»، تبارشناسی و رویکرد جامعهشناسانه رفتار حاسدانه در «شعلهور»، به شکلی هراسانگیز کنش ناهنجار هر کدام از ما در شرایطی بغرنج، آخر خطی و آخرالزمانی نشان داده میشود.
شرایطی که در این روزها و با پیشبینی فروپاشی اقتصادی و اخلاقی ناشی از شیوع ویروس کرونا و تلاش برای بقا، به خوفناکترین شکلی محتمل مینماید. بقا و میل و تمنای خشونتآمیز به آن، راز و کانسپت «قاتل و وحشی» و در تطبیق با شرایط این روزهاست.
این مکاشفهها گوهر هنرمند اصیل است. نعمتالله میگفت هر آنچه آموخته و تجربه کرده و آزموده را تنها و تنها به عشق مخاطبان جدی سینما که در میان مردماند در این فیلم به کار گرفتهاست. وقتی از او پرسیدم: «میدانی این فیلم را باید به چه کسی تقدیم کنی؟» پاسخی داد که منتظرش بودم: «با شباهت محتوایی و تنهایی و تلخی و بیسنگری و رنجی که بابت ساخت فیلم کشیدهام، شاید باید آن را به پاکباختهای چون ساموئل خاچیکیان تقدیم کنم» «حمید نعمتالله» این فیلم را با درد و رنج و عشق، و در بدترین شرایط جسمی و روحیاش با پاکدستی ساخت.
مهدی یزدانیخرم، روزنامه نگار و منتقد ادبی درباره این فیلم نوشت: «نعمت الله قصه ی مداوم کشتن ،کشته شدن، کشاندن، کشتگان را به هم پیوند میزند. ریتم فیلم حیرت آور و منحنی حرکت اش از یک رئالیسم ژانری به یک اکسپرسیونیسم تمام عیار کلاس درس است. ما با ورود لیلا حاتمی به جهان شهرام حقیقت دوست حبس میشویم تا مگر لیلا شیطان را شکست دهد، ولو موقتی. اگر کسی ادعا کرد سینمای ایران خون ندارد «قاتل وحشی» را نشان اش دهید و بگویید اینک خون، اینک قصه، اینک تاریخ و اینک سینما...»