ترک سیگار در 5 گام | راهکار اصولی تر سیگار را یاد بگیرید تا دیگر سراغ سیگار نروید
ترک سیگار برای افرادی که یک عمر سیگار کشیده اند کار راحتی نیست. با این حال ممکن است برخی آدمها به جایی برسند که بخواهند به هر طریقی ترک سیگار کنند. ترفندها و راهکارهای مختلفی برا ترک سیگار وجود دارد اما باید بدانید قبل از دانستن این ترفندها مهمترین نکته داشتن یک اراده قوی برای انجام این کار است.
اگر تصمیم به ترک گرفتهاید تبریک میگوییم! شما اولین گام را به سمت یک سبک زندگی جدید و سالم برداشتهاید. این راهنما با کمک متخصصان و افرادی که سیگار را ترک کردهاند نوشته شده است و برای تصمیمگیری و آماده شدن برای ترک و روزها و هفتههایی که در پیش خواهید داشت مفید خواهد بود. همچینن مشکلاتی که ممکن است با آنها مواجه شوید نیز در این راهنما ذکر شده است:
چهار سوالی که باید از خودتان بپرسید
ترک سیگار تصمیم مهمی است. این ۴ سوال را از خود بپرسید تا بدانید آیا برای ترک آماده هستید یا نه؟
۱- درباره ترک مطمئن نیستید؟
داشتن احساسهای مختلف طبیعی است. بسیاری از افرادی که ترک میکنند همین تجربه را دارند. اجازه ندهید این مسأله شما را متوقف کند. هر روز ممکن است این حس به شما دست بدهد که دوست ندارید سیگار را ترک کنید. اما در هر حال ایده ترک سیگار را رها نکنید. ما قول میدهیم ارزشش را داشته باشد.
۲- میدانید درون سیگار چیست؟
داشتن اطلاعات کافی درباره محتویات سیگار و اثرات آن بر روی بدن راه موثری در مدیریت کردن تلاش برای ترک است.
۳- چرا میخواهید سیگار را ترک کنید؟
دلایلی برای ترک بیابید که برای شما مهم است. تمام دلایل خود را بنویسید. به چیزی بیش از دلایل مربوط به سلامتی فکر کنید. لیستی که تهیه کردید نگه دارید و آن را جایی بگذارید که سیگارهایتان را گذاشتهاید، در کیف یا آشپزخانه یا ماشین. این کار دلایل ترک سیگار را به شما یادآوری میکند.
۴- چرا ترک کردن تا این حد سخت است؟
سیگار کشیدن بخش بزرگی از زندگی شما بوده و ترک اعتیاد به نیکوتین نیاز به زمان دارد. شاید بیش از یک بار ترک نیاز باشد تا برای همیشه سیگار را کنار بگذارید. میلیونها نفر سیگار را برای همیشه ترک کردهاند. شما میتوانید یکی از آنها باشید.
برای ترک آمادهاید؟ با این پنج گام شروع کنید.
در میان اخبار
- فوری؛ تعطیلی مدارس فردا شنبه 26 آبان 1403 | مدارس شهرهای مختلف تعطیل شد
- فال ابجد فردا شنبه 26 آبان 1403 | پیشگویی آینده با علم اعداد و حروف
- استوری کنایه آمیز همسر سابق جواد عزتی برای مخاطب خاص| مه لقا باقری برنده بودنش را به رخ کشید
- دست رد امین حیایی بر درخواست مسعود ده نمکی| عدم تمایل امین حیایی و کامبیز دیرباز برای بازی در اخراجی های۴
- عقب نشینی قیمت طلا و سکه| پیش بینی بازار در روزهای آینده
شاید تصمیم به ترک گرفتهاید و عصبی هستید. شاید هم فکر میکنید ترک کردن فقط شما را مضطرب میکند، اما اگر برای ترک کردن آماده باشید بهترین نتیجه را خواهید گرفت.
بنابراین قبل از ترک کردن این ۵ گام مهم را بردارید.
۱- تاریخ مشخصی برای ترک در نظر بگیرید. مشخص کردن تاریخ زمان کافی برای آماده شدن به شما میدهد اما به خاطر داشته باشید که تاریخ را نباید خیلی با فاصله از زمان تصمیمگیری برای ترک کردن انتخاب کنید زیرا ممکن است انگیزه خود را از دست بدهید.
یک توصیه: اگر در محل کارتان سیگار میکشید، تعطیلات را برای ترک سیگار انتخاب کنید.
۲- به خانواده، دوستان و همکارانتان بگویید که قصد ترک کردن دارید. شاید فکر کنید ترک کردن فعالیتی مربوط به خود شماست اما با حمایت دیگران میتواند سادهتر باشد.
• از دیگران بپرسید که آیا متوجه تغییرات خلقی شما شدهاند؟ و به آنها بگویید که این وضعیت خیلی طول نخواهد کشید و به زودی شما به وضعیت عادی خودتان اما این بار بدون سیگار بازخواهید گشت.
• برای ترک کردن یک همراه پیدا کنید. از یکی از دوستان یا اعضای خانواده خود بخواهید که همراه شما ترک کنند یا حداقل کنار شما سیگار نکشند.
• با دیگر زنانی که ترک کردهاند صحبت کنید. این حمایت حتی میتواند تلفنی یا اینترنتی هم باشد. هر چه حمایت بیشتری دریافت کنید، برای شما بهتر است اما حتی تعداد اندک هم مفید خواهد بود.
• البته افراد متفاوتند. عدهای علاقهمند هستند که دوستانشان از آنها بپرسند که کارها چطور پیش میرود. دیگران نمیخواهند مردم از کار و تصمیم آنها مطلع باشند. اجازه بدهید افرادی که نگران حال شما هستند بدانند اولویت شما چیست و چگونه میتوانند به شما کمک کنند.
۳- چالشهای پیش رویتان را پیشبینی کنید و برای آن برنامه داشته باشید. بسیاری از مردم در سه ماه اول دوباره به سمت سیگار برمیگردند. بهتر است این سه ماه مراقب باشید و برای آن برنامه داشته باشید تا بتوانید آن را با موفقیت سپری کنید.
• تحریککنندهها را بشناسید: افراد، مکانها و موقعیتهای مشخص میتوانند شما را تحریک کنند که دوباره سیگار بکشید. آنها را شناسایی کرده و از آنها اجتناب کنید.
• برای اشتیاق دوباره به سیگار آماده باشید: اشتیاق شما ممکن است تنها چند دقیقه طول بکشد. پس لیستی از کارهای ۱۰ دقیقهای تهیه کنید که میتواند حواس شما را پرت کند.
• با عوارض ترک سیگار آشنا باشید: بدن شما باید خود را با نداشتن نیکوتین منطبق کند. همه افراد عوارض ترک سیگار را تجربه نمیکنند اما برای این که بدانید چه بکنید بهتر است با عوارض آن آشنا شوید.