سرماخوردگی| درمان قرص سرماخوردگی| داروی سرماخوردگی

راه های پیشگیری و درمان سریع سرماخوردگی| 18 روش طلایی برای درمان فوری سرماخوردگی شدید

اگر بیماری شما خفیف است می‌توانید با استفاده از راهکارهای ضد سرماخوردگی قوی که در این مطلب به آنها اشاره شد، علائم را بهبود ببخشید. در صورتی که شدت بیماری زیاد است حتما به پزشک مراجعه کنید.
1403/09/04 06:20
کد خبر: 20129
راه های پیشگیری و درمان سریع سرماخوردگی| 18 روش طلایی برای درمان فوری سرماخوردگی شدید

رسیدن فصل‌های سرد با شیوع ویروس‌های تنفسی ازجمله ویروس‌های سرماخوردگی همراه است و با توجه به اینکه یک فرد بزرگسال هر سال به طور میانگین ممکن است دو تا سه بار در سال دچار سرماخوردگی شود، ممکن است به زودی عطسه کردن و گرفتگی بینی ناشی از این بیماری به سراغ شما هم بیاید.

شیوع ویروس سرماخوردگی در فصل سرما سبب تحت تاثیر قرار گرفتن دستگاه تنفس فوقانی و اندام‌هایی مانند بینی، نای و ریه‌ها می‌شود. به دلیل جهش مداوم این ویروس، تاکنون انواع مختلفی از آن شناسایی شده و همین موضوع افراد را ملزم می‌کند تا به دنبال گزینه‌های ضد سرماخوردگی قوی و راهکارهای مختلف برای درمان این بیماری باشند.

روش‌هایی که در ادامه ذکر می‌شوند، در پیشگیری از بیماری سرماخوردگی و درمان سریع آن نقش موثری دارند.

استراحت کافی

هیچ چیز مانند استراحت کافی به شما کمک نکرده و شما را در مقابل این بیماری مصون نمی‌کند. عدم استراحت کافی می‌تواند بدن شما را در مقابل انواع ویروس ضعیف کرده و شما را به راحتی به انواع مختلف بیماری‌های ویروسی دچار کند.

چنانچه به سرماخوردگی مبتلا شده‌اید نیز استراحت و گرم نگه داشتن بدن می‌تواند در بهبود بیماری تاثیرگذار باشد.

تغذیه مناسب

بدن انسان زمانی که تغذیه و استراحت مناسب داشته باشد، به راحتی به بیماری‌های مختلف دچار نمی‌شود. اگر به دنبال راهکارهای درمان و پیشگیری از سرماخوردگی هستید، این مواد را به ویژه در فصل سرما امتحان کنید.

با گنجاندن موارد زیر در رژیم غذایی خود می‌توانید در مقابل سرماخوردگی مقاومت کنید و چنانچه به این بیماری مبتلا شده‌اید به سرعت آن را از بدن دفع کنید.

مصرف سبزیجات و میوه‌های حاوی ویتامین C

ویتامین C یک ضد سرماخوردگی قوی است. همچنین مصرف سبزیجات و میوه‌ها و مکمل‌های حاوی این ویتامین می‌تواند یک عامل پیشگیری‌کننده از ابتلا به این بیماری به ویژه در فصل سرما باشد.

از جمله میوه‌ها و سبزیجاتی که حاوی ویتامین C هستند میتوان به طالبی، نارنگی، لیمو، پرتقال، گریپ فروت، توت فرنگی، انبه، زغال اخته و کیوی اشاره کرد.

غرغره آب نمک

غرغره آب نمک در زمان ابتلا به سرماخوردگی می‌تواند در بهبود عفونت گلو موثر باشد. آب نمک اسیدهایی را که باعث رشد و تکثیر باکتری‌های موجود در دهان می‌شوند خنثی کرده و از گسترش عفونت‌های قارچی دهان و گلو جلوگیری می‌کند.

مصرف زینک

مکمل زینک می‌تواند در پیشگیری از سرماخوردگی به شما کمک کند. زینک در کاهش و کوتاه شدن دوره سرماخوردگی موثر بوده و به بهبود سریع آن کمک می‌کند.

دمنوش لیمو و عسل

مصرف مداوم دمنوش یا چای لیمو و عسل می‌تواند به کاهش علائم سرماخوردگی منجر شود. برای تهیه این ضد سرماخوردگی قوی کافی است که دو قاشق عسل را در یک لیوان با یک قاشق غذاخوری آبلیمو مخلوط کرده و لیوان را با آب داغ پر کنید. مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید و از این دمنوش به صورت مداوم استفاده کنید تا بهبود یابید.

دمنوش اکالیپتوس

برگ گیاه اکالیپتوس به عنوان یک ماده ضد احتقان شناخته شده و در کاهش گرفتگی بینی و سینوس موثر است. چند قطره از روغن این گیاه را در یک فنجان آب داغ بریزید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه دم بکشد. این دمنوش در جلوگیری از سرماخوردگی و درمان سریع آن موثر خواهد بود.

مصرف دارچین

دارچین به دلیل خواص ضدالتهابی، ضدباکتری و ضدعفونت خود می‌تواند در کاهش علائم سرماخوردگی موثر باشد و در بهبود التهاب حلق، سرفه و آبریزش بینی تاثیر زیادی دارد.

چای سبز

چای سبز به علت پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدهای موجود به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و قدرت بدن را در مبارزه با سرماخوردگی و سایر عفونت‌ها افزایش می‌دهد.

مصرف سیر

سیر حاوی ماده‌ای به نام آلیسین می‌باشد که یک ضد سرماخوردگی قوی است. این ماده خاصیت ضد ویروسی دارد و قدرت سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد. همچنین این ماده منجر به دفع سموم بدن و باز شدن مجاری تنفسی می‌شود. مادۀ آلیسین فقط در سیر تازه وجود دارد و در سیر پخته خاصیت خود را از دست می‌دهد.

چنانچه مبتلا به سرماخوردگی هستید، مصرف سیر تازه می‌تواند سرعت درمان این بیماری و رفع علائم آن را تسریع کند. تحقیقات ثابت کرده افرادی که در رژیم غذایی خود از مصرف سیر تازه غافل نیستند، معمولا دچار سرماخوردگی نمی‌شوند و یا در صورت ابتلا، مدت زمان آن زیاد نخواهد بود.

زنجبیل

خواص ضدالتهابی و ضدویروسی زنجبیل معروف است و در صورت مصرف آن به صورت خام می‌تواند در درمان سرماخوردگی تاثیر زیادی داشته باشد.

اگر سرماخوردگی دارید، سه مرتبه در روز چای زنجبیل بنوشید. برای تهیه چای زنجبیل کافی است دو فنجان آب جوش را با یک قاشق غذاخوری از زنجبیل آسیاب‌شده مخلوط کنید. سپس زنجبیل را خارج کرده و آبلیمو و عسل به چای اضافه کنید.

مصرف شربت سنتی آقطی سیاه

این شربت گیاهی ضد سرماخوردگی قوی، برای کاهش مدت زمان ابتلا به سرماخوردگی و تسریع درمان آن نقش مهمی دارد.

پیاز قرمز

پیاز قرمز حاوی آنتی‌اکسیدان کروسین است و برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود. برای استفاده از پیاز قرمز در درمان این بیماری باید 2 عدد پیاز قرمز را به طور کامل خرد کنید و آن را درون یک شیشه ریخته و عسل خام به آن بیفزایید تا شیشه پر شود و سپس در شیشه را ببندید. پس از 12 تا 15 ساعت می‌توانید از این مخلوط چند نوبت در روز استفاده کنید.

مصرف آب زیاد

مصرف آب زیاد را به عنوان یک ضد سرماخوردگی قدرتمند فراموش نکنید. مصرف آب زیاد و همینطور آبمیوه می‌تواند علائم سرماخوردگی مانند سرفه و گلودرد را بهبود ببخشد. نوشیدن آب گرم در دوران سرماخوردگی به خروج ویروس از بدن شما کمک می‌کند.

بخور

بخور دادن را در دوران بیماری فراموش نکنید. بخور می‌تواند موجب کاهش التهاب سینوسی شود و در رفع سرفه و التهاب گلو تاثیر داشته باشد.

همچنین بخور در باز کردن مسیر تنفس و رفع گرفتگی بینی مفید است. بهتر است در دوران سرماخوردگی با کمک آب جوش یا دستگاه رطوبت‌ساز، رطوبت خانه را تنظیم کنید که در بهبود علائم بیماری به شما کمک کند.

مصرف دارو

برای درمان سریع سرماخوردگی می‌توانید از داروهایی مانند استامینوفن برای کاهش درد و تب، قرص سرماخوردگی برای کاهش علائم بیماری، شربت دیفن هیدرامین یا اکسپکتورانت برای کاهش سرفه استفاده کنید. البته بهتر است مصرف این داروها زیر نظر پزشک باشد و از خرید داروی بدون نسخۀ پزشک خودداری کنید.

مصرف غذاهای مناسب

مصرف برخی از غذاها مانند غذاهای سالم و غنی از ویتامین و مواد مفید و مغذی می‌تواند در درمان سرماخوردگی و بهبود علائم آن و همچنین پیشگیری از این بیماری مفید باشد.

در میان اخبار

مصرف میوه، سبزیجات، آجیل، تخم مرغ و گوشت را در رژیم غذایی خود بگنجانید. سوپ گرم و عصاره‌های زیاد نیز می‌تواند در بهبود علائم بیماری تاثیر داشته باشد.

رعایت بهداشت

برای جلوگیری از ابتلا به بیماری سرماخوردگی، حتما دست‌های خود را به طور مرتب با آب و صابون بشویید و در محیط‌های پرازدحام از ماسک استفاده کنید. چنانچه به هر دلیل به این بیماری دچار شدید، باز هم استفاده از ماسک در جلوگیری از انتقال این بیماری به دیگران موثر خواهد بود.

چه زمانی برای بیماری سرماخوردگی به پزشک مراجعه کنیم؟

چنانچه مدت زمان بیماری شما به درازا کشید و علائم آن بهبود نیافت، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. اگر این بیماری مدت زمان زیادی در بدن شما باقی بماند و درمان نشود، منجر به بیماری‌هایی همچون عفونت گوش، عفونت سینوس و عفونت ریه می‌شود.

البته مراجعه به پزشک بستگی به علائم بیماری و شدت آنها نیز دارد. اگر علائمی مانند استفراغ شدید، تب بالاتر از 38 درجه، مشکلات حاد تنفسی و سرفه‌های شدید صدادار داشتید بهتر است به پزشک مراجعه کنید و از درمان خودسرانه خودداری کنید.

علائم معمول سرماخوردگی چه مواردی هستند؟

علائم معمول و متداول سرماخوردگی در جدول زیر مطرح شده‌اند.

علائم بالینی سرماخوردگی

علائم مخاطی سرماخوردگی

علائم سرماخوردگی در سر

علائم سرماخوردگی در بدن

ترشح مخاط و ترشح پشت حلق

سر درد

خستگی مفرط

عدم احساس مزه یا بو

سرفه

احساس سرما

عطسه‌های زیاد

سوزش گلو

تب خفیف

احساس سنگینی در قسمت سینوس

درد گلو در زمان بلع

احساس کوفتگی و خستگی در بدن

گرفتگی و آبریزش بینی

آبریزش چشم

مشکل در تنفس عمیق

سخن پایانی

بیماری سرماخوردگی از جمله بیماری‌های شایع به ویژه در طول فصول سرد سال است. البته بروز علائم سرماخوردگی در سنین مختلف نیز متفاوت است. بسیاری از افراد در مواردی که دچار سرماخوردگی خفیف هستند ترجیح می‌دهند که با کمک روش‌های خانگی این بیماری را درمان کرده و از رفتن به پزشک امتناع می‌کنند.

اگر بیماری شما خفیف است می‌توانید با استفاده از راهکارهای ضد سرماخوردگی قوی که در این مطلب به آنها اشاره شد، علائم را بهبود ببخشید. در صورتی که شدت بیماری زیاد است حتما به پزشک مراجعه کنید.




کپی لینک کوتاه خبر: https://emrouz.news/d/2ay8bk
منبع خبر: ساعدنیوز

پربیننده ترین




اخبار داغ