اعلام آماده باش| آماده باش سراسری| آماده باش از امشب

فوری؛ آماده باش سراسری از امشب 21 دی 1403 | شنبه بحرانی در راه است| احتمالی تعطیلی مدارس این استانها

مدیریت بحران کشور از امشب به حالت آماده باش درآمدند و احتمال تعطیلی مدارس وجود دارد.
1403/10/20 07:40
کد خبر: 47522
فوری؛ آماده باش سراسری از امشب 21 دی 1403 | شنبه بحرانی در راه است| احتمالی تعطیلی مدارس این استانها

آماده باش سراسری از امشب 21 دی ۱۴۰۳ اعلام شد. آماده باش سراسری از آن جهت است که از شنبه سامانه بارشی جدید از غرب و شمال غرب فعال می شود. پس از آنجایی که مردم این مناطق از شنبه منتظر برف خواهند بود باید سازمان ها در آماده باش سراسری باشند تا در صورت ضرورت نسبت به مدیریت بحران اقدام کنند.

از شنبه منتظر برف باشید

کارشناس سازمان هواشناسی کشور با اعلام این خبر گفت: «فردا جمعه (۲۱ دی) علاوه بر این دو شهر اصفهان و اراک و شنبه (۲۲ دی) اهواز نیز به این شهرها اضافه شده و شامل هشدار سطح زرد آلودگی هوا می‌شوند. شاخص کیفیت هوا در این شهرها در شرایط ناسالم قرار می‌گیرد. کاهش تردد غیر ضروری و پرهیز از حرکات ورزشی در فضای باز برای گروه‌های حساس توصیه می‌شود.»

به گزارش همشهری آنلاین، امین حسین نقشینه افزود: «امروز (۲۰ دی) رگبار باران در جزایر مرکزی و شرق خلیج فارس پیش‌بینی می‌شود. گاهی سرعت وزش باد در این مناطق شدید می‌شود که می‌تواند در مناطق مستعد به خیزش گرد و خاک منجر شود.»

نقشینه ادامه داد: «موج بارشی روز شنبه (۲۱ دی) از غرب کشور وارد می‌شود و بارش باران و برف در نقاطی از غرب و شمال غرب آغاز می‌شود. روز یکشنبه (۲۲ دی) استان‌های غرب، جنوب غرب، نقاطی از مرکز کشور بارندگی را تجربه می‌کند و بارش به تدریج به دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی کشیده می‌شود.»

خلیج فارس امروز (۲۰ دی) و فردا (۲۱ دی) مواج و متلاطم است.
آسمان تهران تا روز شنبه (۲۲ دی) غبارآلود است و از یکشنبه (۲۳ دی) به تدریج افزایش ابر پیش‌بینی می‌شود. نوسانات دمایی تهران بین ۵ و ۱۲ درجه سانتی‌گراد است.

فوری؛ آماده باش سراسری از امشب 10 دی 1403 | سه‌ شنبه بحرانی در تهران

آماده باش سراسری از امشب 10 دی ۱۴۰۳ اعلام شد. فردا با ورود سامانه بارشی از غرب کشور و طبق پیش بینی هواشناسی احتمال بارش برف و باران در اغلب نقاط کشور وجود دارد، به همین دلیل آماده باش سراسری اعلام شده است تا مردم از سفرهای غیرضروری در این مناطق خودداری کنند. همچنین با توجه به قرار گرفتن شاخص آلودگی هوای تهران در وضعیت قرمز، به مردم هشدار داده شده است در شرایط غیرضروری از منزل خارج نشوند.

بیشتر بخوانید: آماده باش سراسری از امشب 12 دی 1403 | بارندگی و سرما کشور را فرا می‌گیرد

ورود سامانه جدید بارشی به کشور از فردا

سازمان هواشناسی اعلام‌کرد: امروز (دوشنبه) با گذر امواج تراز میانی جو، در غرب سواحل دریای خزر، اردبیل و شمال آذربایجان شرقی افزایش ابر، بارش باران و در ارتفاعات برف پیش بینی می‌شود.

امروز همچنین در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، شرق خوزستان، بوشهر، فارس و کرمان، افزایش ابر و در برخی نقاط رگبار باران، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید رخ می‌دهد.

بنابر گزارش ایلنا، فردا (سه شنبه) با تقویت جریانات شمالی روی دریای خزر در غرب مازندران، گیلان و شرق اردبیل، بارش برف و باران و کاهش نسبی دما و در شمال غرب کشور نیز افزایش ابر و رگبار پراکنده رخ می‌دهد.

همچنین با ورود سامانه بارشی به جنوب غرب کشور، در مناطقی از شرق خوزستان و لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، جنوب قزوین، همدان، مرکزی، قم، اصفهان، فارس، کرمان، شمال سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و جنوب خراسان رضوی، ابرناکی و رگبار باران و برف، گاهی رعد و برق، وزش باد و کاهش نسبی دما پیش بینی می شود.

چهارشنبه در کل سواحل دریای خزر بارش باران و برف رخ می‌دهد. همچنین در نیمه جنوبی کشور گستره بارش همراه با وزش باد و کاهش نسبی دما در نوار شرقی، مرکز و جنوب کشور و استان‌های واقع در دامنه های زاگرس شامل همدان، مرکزی، قم، شرق لرستان و چهارمحال و بختیاری است که در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف رخ می‌دهد، به‌طوری که در شمال خراسان جنوبی بارش برف شدت خواهد داشت.

پنجشنبه برای استان‌های واقع در نوار شرقی کشور بارش باران و برف، وزش باد و کاهش دما ادامه خواهد داشت.

جمعه در جنوب شرق و شرق کشور، وزش باد و در خراسان رضوی ابرناکی و بارش پراکنده پیش‌بینی می‌شود و به‌تدریج این سامانه از شرق کشور خارج می‌شود.

قابل ذکر است روزهای سه شنبه تا پنجشنبه در نیمه شرقی، نواحی مرکز و جنوب کشور، وزش باد شدید، کاهش محسوس دما و در نقاط مستعد گردوخاک پیش بینی می‌شود.

سه‌ شنبه بحرانی در تهران

تابنانک نوشت: براساس اخبار، فردا سه شنبه، آلودگی هوای تهران به اوج خود می رسد، این بهانه ای است برای پرداختن به موضوع جرم انگاری آلودگی هوا و وظایفی که هر کدام از نهادها بر عهده دارند و پی گیری قانونی جدی در این باره در حالت کما به سر می برد..

نفس ها در سینه ها حبس است, اما نه از روی اشتیاق، یا هراس. نفس ها به معنی واقعی در حال حبس شدن هستند. اصلا  همان بهتر که حبس باشند تا این که در آلوده ترین سه شنبه تهران، به دنبال ذره ای اکسیژن بگردند. به راستی در برابر این جرم آلودگی هوا، مجرمین در چه حالند؟

این یک جرم است

آلودگی هوا و محیط زیست در مقررات متعددی جرم انگاری شده بعضا برای چنین رفتارهایی ضمانت اجرای مدنی- کیفری لحاظ شده است. 

 ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی در مقام جرم انگاری هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی تلقی شود برآمده ، مرتکبین چنین رفتاری را مستحق کیفر حبس می داند علاوه بر این قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا مصوب ۱۳۷۴ واصلاحی ۱۳۸۳ به صراحت اتخاذ هر گونه رفتار منجر به آلوده شدن هوا را جرم دانسته مستحق کیفر معرفی می کند.در این قانون از چگونگی تحقق جرم مرتبط با الودگی هوا و مصادیق منجر به وقوع چنین رفتاری تعریف شده: 

نحوه استفاده از وسایل نقلیه موتوری درمواد ۴ تا ۱۲ راجع به کارخانجات،کارگاه ها و نیروگاه ها ماده۱۲تا ۲۱ و حتی در مورد منابع انرژی مورد استفاده در مصارف خانگی و فروشگاه ها ماده ۲۲ تا ۲۷ تذکرات قانونی انشاء شده است.این حجم از تکالیف قانونی با دایره شمول گسترده موید یک نکته اساسی است که موضوع حفاظت از محیط زیست وحفظ کردن آب و هوا از هر گونه آلودگی تکلیفی است شرعی و قانونی.

پیرو چنین الزامی تمامی شهروندان در جهت حفظ محیط زیست مسئول شناخته شده،مسئولین و مقامات حکومتی نیز مانند سایر شهروندان دارای مسئولیت تلقی شده و از جنبه ی مقام سازمانی در اعمال حاکمیتی و تصمیمات حکومتی واجد تکلیف در حفظ محیط زیست هستند. 

اهمیت صیانت از محیط زیست و مصون ماندن شهروندان از آسیب های ناشی از آلودگی هوا واجد آنچنان اهمیتی است که در قانون اساسی کشور به عنوان نقشه‌ی راه و شیوه‌نامه‌ی حکمرانی به این مهم تاکید شده است.

اصل پنجاهم قانون اساسی مقرر می‌کند:در جمهوری اسلامی ،حفاظت از محیط زیست که نسل امروز و نسل های بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی می‌گردد،از این رو فعالیت های اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیرقابل جبران ملازمه پیدا کند ،ممنوع است.

اصل ۲۲ در مقام تاکید بر ضرورت صیانت از حقوق اساسی ملت و برخورداری مردم از حقوق سیاسی،اقتصادی،اجتماعی، فرهنگی و...مقرر می‌کند : صیانت از حیثیت،جان و مالِ ملت و تامین حقوقی مانند حق مسکن،معیشت و بهداشت و سلامت جسمی ،روانی برای مردم  تکلیف حکومت تعریف شده است .آنچه به عنوان مصادیق حقوق ملت دراصول ۲۰تا۴۱ تصریح شده ، موید نقش مهم و غیر قابل انکار مقوله ی امنیت در تمامی ابعاد آن در یک نظام سیاسی به عنوان یکی از مصادیق حقوق انسانی است.

در مقام تاکید بر این امر اصل ۱۱۳قانون اساسی دولت را مسئول اجرا و اعمال مفاد این اصول  دانسته ،  رئیس جمهور به موجب اصل ۱۲۱ سوگند یاد می کند تا پاسدار قانون اساسی بوده و در برابر ملت /رهبری/قوه مقننه مستند به اصل ۱۲۲ مکلف به پاسخگویی است.بدون تردید مقدمه‌ی قابل تامل تحقق این اصول تعریفی جامع از امنیت است ؟

در یک عبارت ساده ،امنیت را مصون ماندن حقوق مادی ومعنوی ملت از هرگونه تعرض می‌دانند.

هوای سالم، حق شهروندان است

عطف به آنچه از غالب شهروندان به عنوان گلایه از وضعیت موجود شنیده می‌شود مبین اهمیت تامین حداقل‌های حقوق اساسی ملت است که بارزترین آن تامین رفاه و معیشت به معنای عام آن شامل تامین خوراک،پوشاک،سلامت جسمی_روانی ،تحصیل ،مسکن ،شغل مناسب و... تعریف کرد.تامین این حقوق که از آن به مایحتاج اولیه بشر یاد می‌شود آنچنان بدیهی است که تئورسین‌ها و نظریه‌پردازان جامعه شناسی سیاسی ، دل‌مشغولی و دغدغه ی مردم پیرامون چنین نیازهایی را نشانه ی ناکارآمدی ساختار حکومت و بی ثباتی یک نظام سیاسی می دانند.چرا که تامین این نیازها زیر مجموعه‌ی امنیت اجتماعی شهروندان  تعریف و مقدمه ی تحقق سایر شقوق امنیت و تامین حقوق اساسی ملت اعم از برخورداری از بهداشت و سلامت جسمی_روانی ، داشتن آب و هوای پاک  و‌...برای عموم مردم است.

 حفظ و ارتقای سطح زندگی شهروندان که ابتدایی ترین شکل آن از طریق تامین کالا های اساسی و خدمات ضروری تبلور می یابد نیازمند حرکت مدیران حکومتی بر مدار قانون و تبیین برنامه‌های عملیاتی با هدف تامین حقوق اساسی ملت است.

معاونت در قتل!

چند سال پیش، محمدهادی حیدرزاده، مدیر کل وقت حفاظت محیط زیست استان تهران گفته بود: "علمای فقهی و حقوقی باید به مسئله آلودگی هوا ورود پیدا کنند."

به گفته  حیدرزاده "اگر مرگ بر اثر آلودگی هوا را براساس ادله فقهی و حقوقی بتوانیم نوعی قتل به حساب بیاوریم، کسانی که آلوده کننده هستند و به تکالیف دستگاهی خود عمل نمی‌کنند، جرمشان معاونت در قتل محسوب می‌شود و لذا این مساله برخورد جدی حقوقی و فقهی می‌طلبد."

از این اظهار نظر تا امروز، یک دهه می گذرد و هنوز اتفاق ویزه ای در برخورد با این جرم و مجرمان آن رخ نداده است. طبیعی است که در برابر آلودگی هواف نمی توان صرفا از یک نهتد یا صرفا از مدیریت شهری انتظار داشت. نگاه ویژه تر و تصمیمی اساسی تر می طلبد.




کپی لینک کوتاه خبر: https://emrouz.news/d/4yom7j

پربیننده ترین




اخبار داغ