پیکر محمدعلی بهمنی در بندرعباس به خاک سپرده شد| جزئیات مراسم خاکسپاری غزل سرای ایران
محمدعلی بهمنی از شاعران و ترانه سرایان معروف ایرانی است. محمدعلی بهمنی ترانه های معروفی مانند دهاتی که شادمهر آن را خوانده یا ترانه رودخانه ها که با صدای رامش اجرا شده است را سروده.محمدعلی بهمنی متولد سال ۱۳۲۱ در دزفول است و «باغ لال»، «در بیوزنی»، «گاهی دلم برای خودم تنگ میشود»، «این خانه واژههای نسوزی دارد»، «شاعر شنیدنی است»، «چتر برای چه، خیال که خیس نمیشود» و «من زندهام هنوز و غزل فکر میکنم» از دفترهای شعر او هستند.
در مراسم تشییع این هنرمند هرمزگانی اقشار مختلف مردم، نماینده ولی فقیه در هرمزگان، نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، مسئولان استانی و شماری از شاعران برجسته کشور و اصحاب فرهنگ و هنر استان هرمزگان حضور داشتند.
در این مراسم که از بوستان دولت؛ پشت استانداری هرمزگان تا تالار شهید آوینی برگزار شد برنامههای مختلفی اجرا شد، از شعرخوانی شاعر برجسته کشوری سید عباس سجادی گرفته تا آوازخوانی حجت اشرفزاده و سخنرانیهایی که در این مراسم اجرا شد.
حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادیزاده نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس در این مراسم نماز را بر پیکر استاد بهمنی اقامه کرد.
پیکر استاد بهمنی در ضلع جنوبی تالار شهید آوینی در ساحل خلیج فارس آرام گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در این مراسم گفت: از خانواده استاد بهمنی سپاسگزاریم که اجازه دادند پیکر ایشان در تالار شهید آوینی بندرعباس که یک مرکز فرهنگی در ساحل خلیج فارس است، به خاک سپرده شود.
اسمعیل جهانگیری افزود: خوب است از هماکنون برای برپایی کنگره محمدعلی بهمنی در بندرعباس برنامهریزی و برای راهاندازی خانه ادبیات در بندرعباس اقدام شود.
استاد علی رضایی نیز در این مراسم گفت: مرحوم بهمنی در هرمزگان با شعر و شعور خود جریانساز بود و معنای دیگری به حیات ادبی بخشید و تنفسی تازه در اندیشه مردم ایجاد کرد.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس نیز در این مراسم گفت: امروز روز هرمزگان است، روز محمدعلی بهمنی است، امروز در تاریخ هرمزگان ثبت خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادیزاده اضافه کرد: پیکر وی بعد از نیم قرن حضور او در هرمزگان باز هم به بندرعباس برگشته است و زندهتر از گذشته خواهد بود و زندهتر در تاریخ ایران ماندگار خواهد شد.
وی گفت: دیری نخواهد گذشت که محمدعلی بهمنی حافظی دیگر کنار آبهای خلیج فارس خواهد شد، او که اشعارش را با امواج دریا عجین میکرد و مزار ایشان بسان شمعی خواهد بود که شاعران هرمزگانی دور او پروانهوار میگردند.
امام جمعه بندرعباس افزود: مردم هرمزگان دلداده استاد محمدعلی بهمنی هستند و از خانواده استاد سپاسگزاریم که اجازه دادند پیکر استاد کنار آبهای خلیج فارس آرام بگیرد. من از مسئولان میخواهم که یادمانی در شأن شخصیت او بنا کنند اگرچه او به این چیزها نیازی ندارد، اما هرمزگان نیاز دارد.
در این مراسم حجت اشرفزاده خواننده کشورمان از جمع مردم حاضر در تالار شهید آوینی یکی از شعرهای بهمنی را بهصورت آواز خواند:
در میان اخبار
- فال ابجد امروز جمعه 25 آبان 1403 | پیشگویی آینده با علم اعداد و حروف
- رکوردزنی تاریخی علیرضا بیرانوند در تیم ملی| بیرانوند رکورد عابدزاده را می شکند
- دستور پخت نان پیاز ایتالیایی| یک پیش غذای خوشمزه برای جشن تولد و مهمانی و میز مزه
- فال انبیا روزانه | فال انبیا فردا جمعه 25 آبان 1403 | پیشگویی انبیا برای بخت و اقبال متولدین هر ماه
- افزایش قیمت مرغ در پی بالابردن نرخ دلار نیمایی| مرغ در آستانه 100 هزار تومان
دلخوشم با غزلی تازه همینم کافی است
تو مرا باز رساندی به یقینم کافی است
قانعم بیشتر از این چه بخواهم از تو
گاه گاهی که کنارت بنشینم کافی است
گلهای نیست، من و فاصلهها همزادیم
گاهی از دور تو را خوب ببینم کافی است.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی گفت: امروز با میزبانی از استاد بهمنی که در فرهنگ و ادب ایرانی تاریخساز بوده است، افتخار بزرگی نصیب هرمزگانیها شده است.
محمد آشوری ابراز کرد: ما امروز مهر و محبت خود را به این شاعر معاصر ادا میکنیم.
وی با تشکر از خانواده محمدعلی بهمنی گفت: تکریم استاد بهمنی آغاز یک حرکت فرهنگی بزرگ در کشور است.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تأسیس بنیاد ادبی استاد بهمنی را در دستور کار قرار میدهیم و امروز نقطه عظیم احیای فرهنگی خود را رقم میزنیم.
گاهی دلم برای خودم تنگ میشود، عشق است، مجموعه شعر نو و... از آثار این شاعر و برترین غزلسرای کشور است.
وی در سال 1378 تندیس خورشید مهر بهعنوان برترین غزلسرای ایران را دریافت کرد.
سال 1383 نکوداشت وی نیز در بندرعباس برگزار شد.
محمدعلی بهمنی؛ شاعر غزلسرا که نخستین شعر او در سن 9سالگی منتشر شد، بیش از 50 سال در هرمزگان تشنگان هنر و شعر و شاعری را از توان علمی و تجربه و ذوق خدادادی سیراب کرد و جمعهشب 9 شهریور بهدنبال سکته مغزی در سن 82سالگی پشتپا به رسم دنیا زد و رفت.