بهترین زمان تشخیص تنبلی چشم کودکان؛ آیا تنبلی چشم در کودکان درمان قطعی دارد؟| علت تنبلی چشم
تنبلی چشم یک عارضه چشمی است که در کودکان زیر 6 سال رخ می دهد. تنبلی چشم در کودکان در صورت تشخیص به موقع و اقدامات درمانی مناسب قابل درمان است. والدین با بررسی حرکات چشم کودک خود می توانند علائم تنبلی چشم را در او تشخیص دهند اما نیاز به مراجعه و بررسی پزشک متخصص دارد.
هرمز شمس متخصص چشم، در گفتوگو با مهر به بررسی علل و روشهای درمان تنبلی چشم، خشکی چشم و بیرونزدگی کره چشم پرداخت.
شمس درباره تنبلی چشم گفت: یکی از مهمترین علل تنبلی چشم، بسته بودن چشم به دلیل موانعی مانند زخم یا مشکلات ارگانیک است. این مشکل معمولاً در کودکان زیر سه سال بهسرعت قابل درمان است. در سنین پایین میتوان با بستن چشم سالم و یا تجویز عینک مناسب، دید را بهبود بخشید. اما در سنین بالاتر، درمان دشوارتر و زمانبر میشود.
وی ادامه داد: اگر عارضه تنبلی چشم ناشی از مشکلات ارگانیکی نباشد، درمان آن در کودکان سریعتر است. به همین دلیل، توصیه میشود کودکان سه ساله بهطور منظم برای معاینه چشم مراجعه کنند تا هرگونه مشکل بهسرعت شناسایی و درمان شود.
در میان اخبار
- رونمایی از گریم علی سرابی در نقش شهید صیاد شیرازی در پروژه جدید
- حمید فرخنژاد: تجربه جدید از سوپراستاری به بلاگری
- بازیگران سریال پایتخت در حرم امام رضا (ع)| روزهای پایانی فیلمبرداری پایتخت ۷ در مشهد
- اجرای محدودیت ترافیکی در آزادراه تهران - شمال و جاده چالوس از امروز 27 دی
- بهترین زمان تشخیص تنبلی چشم کودکان؛ آیا تنبلی چشم در کودکان درمان قطعی دارد؟| علت تنبلی چشم
این متخصص درباره خشکی چشم گفت: خشکی چشم به دلیل عوامل مختلفی از جمله آلودگی هوا، آبوهوای خشک، بیماریهای روماتولوژیک، یا استفاده طولانیمدت از کامپیوتر رخ میدهد. افرادی که زیاد با کامپیوتر کار میکنند، به دلیل کاهش تعداد پلک زدن، بیشتر در معرض این مشکل قرار دارند.
شمس ادامه داد: برای درمان خشکی چشم، از اشک مصنوعی استفاده میشود. اگر این روش مؤثر نباشد، روشهای پیشرفتهتری از جمله استفاده از محلولهای ساختهشده از خون بیمار به کار گرفته میشود. این روشها برای مواردی که خشکی چشم شدید است و به درمانهای معمول پاسخ نمیدهد، توصیه میشود.
وی درباره بیرونزدگی کره چشم از حدقه توضیح داد: این مشکل ممکن است به دلیل بیماریهای عفونی، اختلالات تیروئیدی، یا رشد غیرطبیعی بافتها پشت چشم باشد. برای تشخیص دقیق، معمولاً تصویربرداریهایی مانند MRI انجام میشود. در صورت نیاز، جراحیهایی برای اصلاح وضعیت چشم و بازگرداندن آن به جایگاه طبیعی انجام میشود.
شمس در پایان تأکید کرد: چشمها از اعضای حساس و حیاتی بدن هستند. مراجعه به پزشک متخصص برای معاینات دورهای، بهویژه در کودکان و افرادی که علائم خشکی یا تنبلی چشم را تجربه میکنند، بسیار ضروری است.