چرا در ظروف پلاستیکی غذا نخوریم؟؛ به جای ظرفهای پلاستیکی در چه ظروفی غذا بخوریم؟
زمانی مصرف غذا در ظروف پلاستیکی بیشتر منحصر به زمان سفرها و طبیعت گردی بود. اما امروزه در زمان سفارش غذا یا خرید مواد غذایی و یا گرم کردن غذا در مایکروویو در معرض ظروف پلاستیکی هستیم. نتایج تحقیقات اخیر اما نشانگر آن هستند که صرف غذا در ظروف پلاستیکی میتوانند باعث افزایش خطر نارسایی قلبی شوند.
به رغم آنکه گزارشهای زیادی در مورد اثرات سوء خوردن غذا در ظروف پلاستیکی بر بدن انسان انتشار یافته، خوردن از ظروف پلاستیکی امروزه به یک امر عادی تبدیل شده است. نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که خوردن از ظروف پلاستیکی ممکن است خطر نارسایی احتقانی قلب را به دلیل تغییرات در میکروبیوم روده که منجر به التهاب و آسیب سیستم گردش خون میشود، افزایش دهد. پیشتر نیز خوردن از ظروف پلاستیکی با افزایش احتمال به یک سری سرطانها مرتبط دانسته شده بود.
نتایج مطالعه چه چیزی را نشان میدهد؟
محققان یک تحقیق دو قسمتی را روی بیش از ۳ هزار نفر در چین انجام دادند و آزمایشاتی را روی موشها انجام دادند تا ارتباط بین ظروف پلاستیکی غذا و بیماری قلبی را درک کنند. در نتیجه این آزمایشها محققان دریافتند که میکروپلاستیکهای ظروف غذا میتوانند وارد غذا شده و وارد روده شوند و به طور بالقوه باعث آسیب به پوشش روده شوند. مواد شیمیایی پلاستیکی «میکروبیوت روده» را تغییر میدهند و باعث التهاب میشوند که به سیستم گردش خون آسیب میرساند. این آسیب میتواند نفوذپذیری روده را افزایش دهد و به ذرات مضر اجازه ورود به جریان خون را بدهد و واکنشهای التهابی را تحریک کند که ممکن است به قلب آسیب برساند.
در میان اخبار
- شوخی مهران مدیری با نعیمه نظامدوست: شما PHD گریهکاری!
- استایلهای شیک بازیگران : بهنوش بختیاری، حدیث فولادوند و دیگر هنرمندان!
- استایل پاییزی طناز طباطبایی: شیک، باوقار و بینیاز از هیچکس!
- خبر فوری | تعطیلی مدارس این استان ها تا آخر هفته | تعطیلی ادارات و بانک ها فردا یکشنبه 5 اسفند
- فال ابجد و شمع بدون زمان؛ چراغی بر جاده عشق و همسفری برای تمام مسیر | فال ابجد و شمع امروز 7 بهمن 1403
محققان در مقالهای که درباره نتایج این مطالعه انتشار دادند به این مساله اشاره کردند که دادهها نشان داد که قرار گرفتن در معرض مواد پلاستیکی با فرکانس بالا به طور قابل توجهی با افزایش خطر نارسایی احتقانی قلب مرتبط است
در حالی که مواد شیمیایی خاصی در این مطالعه شناسایی نشدند، محققان به ارتباطات موجود بین ترکیبات پلاستیکی رایج و بیماری قلبی و همچنین تحقیقات قبلی که بیوم روده را با بیماری قلبی مرتبط میکرد، اشاره کردند.
چطور در ظروف پلاستیکی غذا نخوریم؟
برای به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک ها از ظروف غذا، کارشناسان توصیه میکنند به جای ظروف پلاستیکی از ظروف شیشهای یا فولادی ضد زنگ استفاده کنید. آنها همچنین توصیه میکنند از گرم کردن غذا در ظروف پلاستیکی خودداری کنید، زیرا این کار میتواند ادغام میکروپلاستیک را در غذا افزایش دهد. انتخاب رستورانهایی که از ظروف سازگار با محیط زیست، زیست تخریب پذیر یا غیر پلاستیکی استفاده میکنند، یکی دیگر از گامهای توصیه شده برای کاهش قرار گرفتن در معرض پلاستیک است.
اگرچه این مطالعه مواد شیمیایی خاص مسئول نارسایی قلبی را شناسایی نکرد، اما بر اساس نتایج تحقیقات «بیسفنول ای»( BPA) و « مواد شیمیایی ماندگار»( PFAS) با خطر سلامتی استفاده از ظروف پلاستیکی مرتبط هستند.