راه های پیشگیری از ابتلا به آلزایمر| برای تعویق آلزایمر این۶ کار را انجام دهید
آلزایمر یک بیماری زوال عصبی است که معمولاً به کندی آغاز میشود و به تدریج رو به وخامت میرود. در واقع آلزایمر یا بیماری فراموشی، یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که در اثر آن به تدریج تواناییهای ذهنی بیمار تحلیل میرود. البته با بالا رفتن سن، اندکی فراموشکار شدن در افراد طبیعی است. اما در بیماری آلزایمر این اختلال حافظه به تدریج پیشرفت میکند. یک هشتم از افراد دارای 65 سال و بیشتر، این حالت مخرب زوال عقل را دارند. آلزایمر در مرحله اول ممکن است برای خانواده و دوستان قابل تشخیص نباشد. اما قبل از بروز، علائم هشداری از خود نشان می دهد.
دانشمندان کشف کردهاند که ظرفیت حافظه ما ثابت نیست، بلکه مانند پلاستیک انعطافپذیر است و برای استفاده کامل از این قابلیت، باید مغز خود را تمرین دهید و از بدن خود مراقبت کنید.
۶ مورد از مؤثرترین روشها برای بهبود حافظه عبارتند از:
۱. طبیعتگردی را امتحان کنید
رفتن به طبیعت بر سلامت عاطفی و جسمی ما اثر مثبت دارد. یک مطالعه در سال ۲۰۰۸ نشان داد که پیادهروی در پارک یا فصای سبز، نسبت به باشگاه یا محیط بسته، حافظه و توجه را بهبود میبخشد.
در میان اخبار
- واکنش هریس و بایدن به پیروزی دونالد ترامپ | هریس پرچم سفید را بالا می برد؟
- سود سهام عدالت برای کدام افراد واریز نمی شود؟ | خبر داغ درباره سهام عدالت جاماندگان
- فال انبیا روزانه | فال انبیا فردا پنجشنبه 17 آبان 1403 | پیشگویی انبیا برای آینده شغلی و ازدواج متولدین هر ماه
- اعلام محدودیت های ترافیکی جاده های کشور از امروز تا شنبه 19 آبان| شرایط جوی نامساعد در محورهای چالوس، هراز و فیروزکوه
- سوت بلبلی رامبد جوان در اکران مردمی فیلم زودپز| مهمانی بزرگ رامبد جوان در خانه اش در پنجشنبه
۲. اضافهوزن خود را رفع کنید
افراد دارای اضافه وزن بافت مغزی کمتری دارند؛ هر چه اضافهوزن بیشتر باشد، مغز بیشتر کوچک میشود و بر حافظه تأثیر منفی میگذارد.
۳. امگا ۳ مصرف کنید
ماهیهای چرب منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. امگا ۳ نقش مهمی در ساخت سلولهای مغز و عصبی دارد، برای یادگیری و حافظه ضروری است و زوال شناختی را به تعویق میاندازد.
۴. خودتان را مشغول نگه دارید
یک برنامه روزانه پرمشغله میتواند حافظه اپیزودیک مغز را حفظ کند. مطالعات، روتین شلوغ را با عملکرد شناختی بهتر مرتبط میدانند.
۵. خواب منظم داشته باشید
هر شب در ساعت مشخصی به رختخواب بروید و هر روز صبح در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید. سعی کنید در تعطیلات یا روزهای آخر هفته هم به این روال پایبند باشید. این موضوع تأثیر مثبتی در عملکرد مغز دارد.
۶. آب بنوشید
طبق تحقیقات، کمآبی خفیف باعث کوچک شدن مغز و اختلال حافظه میشود. حداقل ۸ تا ۱۰ لیوان آب در روز مصرف کنید.