روایت شنیده نشده از آخرین سفر شهید رئیسی و حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور
30 اردیبهشت 1403 بالگرد حامل رئیس جمهور در شمالغرب کشور دچار سانحه و سقوط شد و آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور، آیتالله سید محمدعلی آلهاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و دیگر همراهان که سرتیم حفاظت رئیس جمهور و کادر پروازی بودند، به شهادت رسیدند.
آقای رئیسی در آن سفر بعد از افتتاح سد قیز قلعهسی در منطقه مرزی خداآفرین که به اتفاق الهام علیاف رئیس جمهور آذربایجان صورت گرفته بود، در حال بازگشت به سوی پالایشگاه تبریز بود که بالگرد حامل وی سقوط کرد و بهعلت صعبالعبور بودن منطقه و وجود مه غلیظ، عملیات جستوجو به طول انجامید و بعد از حدود 15 ساعت، پیکر شهدا یافته شد.
بهیاد داریم فضای عمومی کشور که آنروز در حال تدارک برای ورود به جشن سالروز میلاد امام رضا(ع) بود، بعد از وقوع این حادثه به فضای دعا و توسل و همچنین پس از اعلام خبر شهادت رئیسجمهور، به غم فرو رفت.
خبرگزاری تسنیم بهمناسبت فرارسیدن اولین سالگرد شهید رئیسی رئیسجمهور فقید، مصاحبههایی را در قالب یک پرونده ویژه انجام داده که در این ایام در حال انتشار است.
در این مصاحبه به سراغ مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم رفتهایم تا به مرور خاطراتی از از شهید رئیسی و سبک کاری، مدیریتی و اخلاقی او بپردازیم.
در ادامه بخشی از این مصاحبه مربوط به آخرین سفر شهید رئیسی و حادثه سقوط بالگرد را بخوانید.
مهرداد بذرپاش؛ این سفر بسیار تلخ است و سخن گفتن درباره آن آسان نیست. در مسیر حرکت تبریز به محل دیدار سران ایران و آذربایجان، من در بالگرد همراه شهید رئیسی بودم و پروژهها را توضیح میدادم. شهیدان رئیسی و آلهاشم دوستی دیرینه داشتند و در آن مسیر نیز آقای رئیسی چندین خاطره از دوران مسئولیت آقای آلهاشم در ارتش تعریف کرد.
در میان اخبار
- پشت صحنه خنده دار فیلم هفتاد سی با حضور سلاطین طنز؛ بهرام افشاری، ناهید مسلمی و هوتن شکیبا
- اجرای زنده علی گرایلی خواننده مازنی با آهنگ بلا سوخته تره نخام؛ همه رو به رقص انداخت !
- ماشین نفیسه روشن در سفر چین؛ این عکس همه رو غافلگیر کرد
- فال حافظ امروز سه شنبه 9 اردیبهشت 1404 با تفسیر کامل؛ پای از حد و حدود خود فراتر نگذار
- شباهت عجیب مدل غش کردن لاله مرزبان در سریال آبان با جواد رضویان
بعد از افتتاح سد قیز قلعهسی، تعدادی از مردم محلی آمده بودند و مطالباتی داشتند؛ شهید رئیسی به سخنان گوش کرد و پاسخ داد.
در اینقبیل سفرها، معمولاً وزیری که پروژه در حیطهی کاری اوست با رئیسجمهور همراه میشود تا بتواند توضیحات کامل را بدهد و این پروتکل تشریفات است. من هم در مسیر تبریز به کریدور ارس همراه ایشان بودم و توضیحات را دادم. برای بازگشت از محل کریدور به سد، آقای محرابیان(وزیر نیروی دولت سیزدهم) در بالگرد رئیسجمهور حضور داشت و توضیحاتی را ارائه کرد. بعد از افتتاح سد به سمت تبریز، چون قرار بود افتتاحی در پالایشگاه تبریز انجام شود، باید آقای اوجی(وزیر نفت دولت سیزدهم)همراه ایشان میرفت اما او از صبح در محل پالایشگاه منتظر رئیسجمهور مانده بود و حتی شنیدم خود آقای پزشکیان(نماینده سابق مردم تبریز در مجلس و رئیسجمهور فعلی) هم در محل پالایشگاه حضور داشت تا با رئیسجمهور دیدار داشته باشد.
وسایل شخصی من در آن بالگرد وجود داشت و تشریفات هم به من اعلام کرد که در بالگرد حامل آقای رئیسی باشم؛ من زودتر به نزدیک بالگرد رسیده بودم و آنجا قدم میزدم، شهدای این حادثه با یک خودروی ون رسیده و سوار بالگرد شدند. بعد از این ماجرا، به اعضای تشریفات گفتم که کیف دستی و کت من را از داخل بالگرد بدهید و من با بالگرد دیگری میآیم.
بعد از حرکت به سمت پالایشگاه تبریز، حدود ساعت 13:45 در محل معدن مس سونگون فرود آمدیم و متوجه شدیم که محافظها در حال برقراری تماس با بالگرد شهید رئیسی هستند و مهندس پرواز گفت بالگرد حامل آقای رئیسی را گم کردهایم.
وقتی شهید آلهاشم تلفنِ خلبان را جواب داد متوجه شدیم که بالگرد زمین خورده و امید داشیم سرنشینان زنده باشند و سریعاً برای کمک به آنها برسیم...
وقتی شهید آلهاشم تلفنِ خلبان را جواب داد متوجه شدیم که بالگرد زمین خورده و امید داشیم سرنشینان زنده باشند و سریعاً برای کمک به آنها برسیم. با چند ماشین معدن به سمت کوه و منطقه رفتیم اما مه همهجا را فرا گرفت. آن منطقه پوشش گیاهی خاصی دارد و کمکها از ورزقان، استان و تهران به ترکیب تیمهای جستوجو اضافه شد ولی چون مه سنگین بود، پهپادها هم بهخوبی نمیتوانستند جستوجو کنند، چون در ارتفاع درختهای بلند و پوشش گیاهی سنگین وجود دارد.
تیمهای جستوجو بعد از ساعتها به روستای «اوزی» که حادثه در آن منطقه رخ داد رسیدند اما اهالی روستا هم صدایی از بالگرد و یا انفجار نشنیده بودند. بعد از یافتن ابدان مطهر مشخص شد که محل حادثه حدود 800 متر با روستا فاصله دارد.
ابتدای صبح روز دوشنبه بالگرد پیدا شد و همراه با سردار سلامی فرماندهکل سپاه و دیگر اعضای ستاد جستوجو، به محل حادثه رفتیم و صحنههای تلخ پیش رو چشممان قرار گرفت و آن سفر بیپایان و تلخ، به انتها رسید.