افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟| سه عامل مهم برای تغییر مسیر بازار ارز
قیمت دلار از سال 1397 تاکنون حدود 55 هزار تومان افزایش پیدا کرده است. قیمت دلار در فروردین امسال به 66 هزار تومان رسید اما پس از آن تب دلار فروکش کرد و نرخ دلار پایین تر آمد. در هفته های گذشته قیمت دلار در بازار آزاد بار دیگر وارد مدار صعودی شده و به کانال 63 هزار تومان وارد شده است.
قیمت دلار طی هفتههای اخیر رشد قابل توجهی داشت و تا سقف کانال هشتم از کریدور ششم نیز بالا رفت. با این حال، دلار در معاملات روز شنبه و پس از کاهش نگرانی بازار از وقوع جنگ، عقبنشینی کرد و در نیمه پایینی کریدور ششم قرار گرفت.
اگرچه قیمت دلار طی سه روز معاملاتی گذشته نتوانسته به سطوح قیمتی هفته گذشته دست یابد اما رشدی خزنده را تجربه میکند. قیمت دلار از آخرین معامله نقدی روز شنبه که در نیمه کانال پنجم از کریدور ششم بسته شد، تا امروز که در نیمه پایینی کانال هفتم از کریدور ششم قرار دارد، حدود 1800 تومان رشد قیمت را تجربه کرده است.
این روند به معنای تمایل دلار برای حمله به قله قبلی قیمتی در کف کریدور هفتم است. کارشناسان نیز معتقدند دلار برای ورود به این کریدور خیز برداشته و به آن حمله خواهد کرد. با این حال اما فاکتورهای مهمی در مسیر نیل دلار به این مقصود وجود دارند که ممکن است دلار را دوباره در مسیر نزولی قرار داده و ریسک فعالیتهای اقتصادی را کاهش دهند، یا روند صعودی دلار را تقویت کنند.
در میان اخبار
- فوری؛ زمان افزایش حقوق بازنشستگان اعلام شد| بازنشستگان منتظر این تاریخ باشید
- اقدام به خودکشی دختر همدانی از روی پل میدان بعثت| لحظه نجات دختر همدانی توسط پلیس راهور
- افزایش ناگهانی قیمت خودرو در بازار| قیمت خودرو امروز چهارشنبه 9 آبان 1403
- دعوا علی صادقی با سیروس گرجستانی در پشت پرده سریال متهم گریخت | ناراحتی مریم امیرجلالی از علی صادقی
- قابی جذاب از جواد عزتی در پشت صحنه سریال وحشی با دوربین آنالوگ| بازی جواد عزتی در سریال جدید هومن سیدی
فاکتورهای اثرگذار بر روند قیمت دلار
کسری بودجه نجومی دولت: بازار ارز در حالی نگران رشد قیمت دلار و یورو شده است که لایحه بودجه دولت برای سال آینده نیز حاکی از رشد کسری بودجه تا مرز 1800 همت است. کسری نجومی بودجه سال 1404 به معنای فشار اقتصادی بیشتر بر دولت برای جبران هزینههاست که زنگ خطر رشد نقدینگی و افزایش پایه پولی را به صدا درمیآورد. چنین شرایطی در نهایت به رشد بیشتر تورم و انتظارات تورمی منجر خواهد شد که یکی از نشانهها و پیامدهای آن نیز رشد قیمت دلار خواهد بود.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا: فاکتور مهم و اثرگذاری دیگری که تکلیف آن در کوتاهمدت روشن خواهد شد، نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست که نه تنها بر نرخ برابری جهانی دلار اثرگذار است، بلکه به دلیل سیاستهای خارجی دولتهای آمریکا، عموما اقتصاد کشورهای توسعهیافته را تحت تاثیر قرار داد.
ایران نیز ای ان قاعده مستثنی نیست و بر همین اساس، پیش بینی بازار ارز از پیروزی دونالد ترامپ، رشد قیمت دلار خواهد بود. به این ترتیب تا زمان اعلام نتیجه انتخابات، هر بار که کفه نظرسنجیها به نفع ترامپ سنگینی کند، بازار ارز سیگنال افزایشی دریافت خواهد کرد.
سیاستهای ارزی بانک مرکزی: فاکتور اثرگذار دیگر در بازار ارز، سیاستهای بانک مرکزی در دوره جدید است. طی سه ماه گذشته بانک مرکزی نشان داده است که همچنان به دنبال مدیریت بازار ارز از طریق خبردرمانی و تزریق ارز است. با این حال اما مشخص نیست با توجه به بودجه سال آینده، درآمدهای ارزی ایران، سیاستهای داخلی و خارجی و وضعیت اقتصادی کشور، چنین سیاستی تا چه زمانی و با چه قوتی ادامه خواهد داشت.