هواشناسی امروز| تدوام بارش باران در شهرهای شمالی | شروع بارندگی در 4 استان از امروز
هواشناسی خبر خوبی درباره بارش های پاییزی ندارد. تنها چند روز است که به فصل پاییز قدم گذاشته ایم، مردم با جستجوی در پیش بینی هواشناسی به دنبال سو سو امید برای پایان خشکسالی هستند. طبق اطلاعیه جدید هواشناسی در برخی از استانها از امروز شاهد بارش باران خواهیم بود.
صادق ضیائیان، مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی کشور در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: امشب شاهد بارشهای پراکنده در گیلان، اردبیل، آذربایجانشرقی و آذربایجانغربی هستیم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، وی ادامه داد: فردا سهشنبه، بارشهای پراکنده در گیلان، غرب مازندران، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی تداوم دارد.
ضیائیان اظهار کرد: روز چهارشنبه بارشهای خفیف در آذربایجانشرقی و آذربایجان غربی دور از انتظار نیست.
وی با بیان اینکه بارشها تا دو روز آینده در کشور تداوم دارد، توضیح داد: برای دو روز آینده دریای خزر، مواج و متلاطم میشود.
در میان اخبار
- فال ابجد امروز جمعه 25 آبان 1403 | پیشگویی آینده با علم اعداد و حروف
- رکوردزنی تاریخی علیرضا بیرانوند در تیم ملی| بیرانوند رکورد عابدزاده را می شکند
- دستور پخت نان پیاز ایتالیایی| یک پیش غذای خوشمزه برای جشن تولد و مهمانی و میز مزه
- فال انبیا روزانه | فال انبیا فردا جمعه 25 آبان 1403 | پیشگویی انبیا برای بخت و اقبال متولدین هر ماه
- افزایش قیمت مرغ در پی بالابردن نرخ دلار نیمایی| مرغ در آستانه 100 هزار تومان
بخش زیادی از مخاطرات جوی ناشی از تغییر اقلیم است
همچنین مهدی رهنما، رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور با تشریح وضعیت اقلیمی ایران گفت: تغییر اقلیم در حال حاضر به عنوان یک مساله مهم در سطح جهان مطرح است.
وی ادامه داد: مطالعات صورت گرفته نشان داده که به طور کلی بخش اعظمی از مخاطرات طبیعی در دنیا را مخاطرات جوی و اقلیمی تشکیل میدهد که تلفات و خسارات زیادی در پی دارد. کشور ایران نیز با توجه به وضعیت اقلیمی موجود و نیز پیش نشانگرهایی که در گزارشهای مختلف وضعیت اقلیمی منطقه آسیا آمده است، به عنوان یکی از کشورها با بیشترین آسیب پذیری در برابر مخاطرات جوی و اقلیمی است. به همین علت برنامهریزی جهت افزایش تابآوری و کاهش آسیبپذیری در برابر اثرات ناشی از تغییر اقلیم در سطح ملی و در قالب یک برنامه یکپارچه ضروری است.
رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، موفقیت در اجرای برنامههای اقدام عمل در برابر اثرات ناشی از تغییر اقلیم را در گروی تامین منابع مالی مورد نیاز این برنامهها دانست و بر ضرورت تاسیس صندوق ملی تغییر اقلیم تاکید کرد.
رهنما تصریح کرد: تاسیس و راهاندازی صندوق ملی تغییر اقلیم در کشور به عنوان یک نهاد مالی اختصاصی ملی با هدف توسعه راههای نوآورانه برای پیوند منابع مالی بینالمللی با استراتژیهای سرمایهگذاری ملی بیش از پیش ضروری است. این صندوق باید توسط دولت به عنوان یک دستگاه اجرایی تحت سیاستگذاری هیئت وزیران با ماهیت توسعه عمومی غیر دولتی ایجاد شود و به عنوان یک کاتالیزور برای جذب سرمایهگذاری و اجرای طیف وسیعی از مکانیسمهای تامین مالی جایگزین برای برنامههای کاهش تغییرات آب و هوا و سازگاری عمل کند.
رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در خصوص نحوه تامین منابع مالی مورد نیاز این صندوق گفت: میتوان از طریق کمکهای دولتی، اشخاص حقیقی و حقوقی، داخلی و بینالمللی منابع مالی و اعتبارات مورد نیاز صندوق را تامین کرد. برای مثال کمکهای دولتی بر اساس قوانین موجود در کشور نظیر قانون محاسبات عمومی و در چارچوب موافقت نامههای سازمان برنامه و بودجه کشور میتواند به این صندوق تخصیص یابد. همچنین کمکهای غیردولتی میتواند در چارچوب دستورالعمل مسئولیتهای اجتماعی در اختیار صندوق ملی تغییر اقلیم قرار گیرد.
رهنما افزود: صندوق ملی تغییر اقلیم میتواند با ابزارهایی نظیر اعطای تسهیلات، سرمایهگذاری (مستقیم یا مشارکتی) و حمایت مالی از پروژههای کلان در سطح ملی و بینالمللی با هدف حمایت از پروژههای مرتبط با تغییرات آب و هوایی در داخل دولت، بخشهای غیردولتی و نیز موسسههای پژوهشی و دانش بنیان فعالیت کند.