اعلام قیمت دلار در بودجه 1404 | ارز ترجیحی حذف می شود؟
قیمت دلار از سال 1397 تاکنون حدود 55 هزار تومان افزایش پیدا کرده است. قیمت دلار در فروردین امسال به 66 هزار تومان رسید اما پس از آن تب دلار فروکش کرد و نرخ دلار پایین تر آمد. در هفته های گذشته قیمت دلار در بازار آزاد بار دیگر وارد مدار صعودی شده و به کانال 63 هزار تومان وارد شده است.
در حالیکه در قانون بودجه سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نرخ تسعیر ارز به ترتیب دلار ۲۵ هزار تومانی و یورو ۳۱ هزار تومانی اعلام شد، در بودجه سال ۱۴۰۴ نرخ تسعیر ارز کالاهای اساسی متناسب با تورم اعلام شده است.
به گزارش اقتصاد آنلاین، در بودجه سال ۱۴۰۴ منابع و مصارف ارزی بر اساس یورو نوشته شده که گامی دیگر در راستای جایگزینی یورو به جای دلار است.
در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ نرخ تسعیر ارز کالاهای اساسی دلار ۲۳ هزار تومانی نوشته شد که در نهایت دلار ۲۵ هزار تومانی به تصویب نمایندگان رسید. در بودجه سال ۱۴۰۳، یورو جایگزین دلار شد و نمایندگان مجلس یورو ۳۱ هزار تومانی را بهعنوان نرخ تسعیر ارز تعیین کردند. اما در بودجه سال آینده، نرخ تسعیر ارز کالاهای اساسی به صورت شناور و متناسب با تورم در نظر گرفته شده است.
در میان اخبار
- محسن تنابنده و احمد مهران فر در پشت صحنه سریال پایتخت ۷| تصویربرداری شریال پایتخت در شیرگاه
- وصیت تلخ و دردناک داریوش برای فرزندانش| تعداد فرزندان داریوش اقبالی از ازدواج اول و دومش
- کشف جسد خونین زن میانسال در خانهاش| شوهر زن 59 ساله متهم اصلی قتل فرار کرد
- جدول قطعی برق استان تهران امروز یکشنبه 27 آبان ۱۴۰۳| چطور از زمان قطع برق در تهران مطلع شویم؟
- سکانس خنده دار از رضا شفیعی جم در سریال شوخی کردم| وقتی رضا شفیعی جم جغد می شود!
در جدول مربوط به این بخش برای تسعیر کالاهای اساسی قید شده «افزایش تدریجی نسبت به نرخ سال ۱۴۰۳ و میزان نرخ تورم.»
نرخ ارز ترجیحی حذف میشود؟
به گفته سید حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، ارز ترجیحی که نرخ آن هماکنون ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان است در سال ۱۴۰۴ حذف نخواهد شد.
پورمحمدی امروز در یک نشست خبری تأکید کرد: تأکید داریم که نرخ ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی تغییری نخواهد کرد و چون این کالا با معیشت مردم ارتباط دارد نرخ ارز ترجیحی حذف نخواهد شد اما در بودجه تلاش شده به آرامی به سمت بازار واحد ارز توافقی برویم که البته این اتفاق به یکباره اتفاق نخواهد افتاد.
همچنین محمد قاسمی، سرپرست معاونت اقتصادی سازمان برنامه و بودجه نیز اعلام کرد: ما از سیاست شوکآور حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی درس گرفتیم. شاید در آن دوران چند جلسه برگزار شد و آن زمان اعلام کردم این کار یکباره صورت نگیرد. این قسمت از کار که به معیشت مردم شوک وارد نشود در دستور کار است. قرار نیست ارز ترجیحی که هم اکنون نرخ آن ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان است حذف شود بلکه آهنگ رشد در طول سال نسبت به رشد نقدینگی و سایر متغیرها با تعدیلهایی همراه خواهد بود.