طرز تهیه آش ترش با لبو قرمز | یک آش داغ برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
طرز تهیه آش ترش با لبو آسان است اما باید در پخت آن نکاتی را رعایت کنید. در روزهای سرد و برفی زمستان خوردن یک کاسه آش گرم خیلی می چسبد. امروز طرز تهیه آش لبو که به آن آش زمستانی یا آش ترش هم می گویند را به شما آموزش می دهیم.
آش لبو غذایی عالی برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا است که توصیه می کنیم برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن در روزهای سرد زمستان حتما آن را تهیه کنید.
مواد لازم
- رشته آش ۲۵۰گرم
- سبزی آش(تره،جعفری،گشنیز،اسفناج،شویدو ترخون) ۵۰۰ گرم
- پیاز داغ به مقدار لازم
- سیر داغ به مقدار لازم
- نخود ۱ پیمانه (۱۵۰ گرم)
- لوبیا چیتی ۱ پیمانه (۱۵۰ گرم)
- عدس ۱ پیمانه (۱۵۰ گرم)
- نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
- نعنا خشک ۲-۳ قاشق غذا خوری
- روغن ۲-۳ قاشق غذا خوری
- سرکه سفید نصف لیوان
- برگه زردآلو یا قیصی خشک ۱۰ عدد
- کشمش یک سوم لیوان
- شیره انگور یک سوم لیوان
طرز تهیه
قبل از پخت آش بهتر است نخود و لوبیاچیتی را از یک روز قبل خیس کنیم و چند بار آب آن را عوض کنیم که بو نگیرد. استفاده از این تکنیک قدیمی به منظور کاهش نفخ حبوبات انجام میشود و به هضم بهتر آنها کمک میکند. به علاوه حبوباتی که پیش از مصرف در غذا، به میزان کافی خیس میخورند، زودتر پخته شده و بافت نرمتری در غذا پیدا می کنند. عدس را هم می توانید دو ساعت قبل از پخت در آب خیس کنید. از به جای برگه زردآلو یا قیصی خشک دوست دارید از زردآلوی خشک با هسته استفاده کنید حتما آن را نیز از دو ساعت قبل خیس کنید تا حالت تازه به خود بگیرد. مدت زمان پخت لوبیاچیتی و نخود ۳ ساعت هست که اگر در زودپز بریزید یک ساعت زمان کاهش پیدا می کند. عدس نیز یک ساعت زمان برای پخت نیاز دارد.
هم زمان با لوبیا و نخود لبوها را نیز پوست بکنید و در قابلمه بریزید تا همراه حبوبات بپزد. برای اینکه آش تان خوش رنگ تر شود بهتر است تعداد بیشتری لبو داخل آش بیندازید. البته وقتی لبوها پخت می توانید از آب در بیاورید و به هر مقداری که دوست دارید تکه های لبو را داخل آش بریزید. برای مثال اگر ۵ تا لبو داخل آش ریخیتید تا بپزد، دو تای آن را می توانید استفاده نکنید و کنار بگذارید.
در میان اخبار
بعد از ۳ ساعت که حبوبات و لبو پخت، نمک را اضافه می کنیم.
کمی پیازداغ را در ماهیتابه می ریزیم و سپس به آن کمی زردچوبه و فلفل سیاه و سیرداغ را اضافه می کنیم و تفت می دهیم و در ادامه ۵۰۰ گرم سبزی آش را به ترکیب فوق می افزاییم و کمی تفت می دهیم(حدود ۵ دقیقه) تا جایی که رنگ خود را حفظ کند. اگر نمک را قبل از اضافه کردن سبزی به آش، به حبوبات اضافه کنیم سبزی آش رنگ خود را از دست نمی دهد. در این مرحله برگه های قیصی را به آش اضافه می کنیم و اگر دیدید آب آش کم است حتما به آن آب جوش اضافه کنید. دقت کنید اگر آب سر اضافه کنید حبوبات پوست می اندازد. بعد از ده دقیقه شیره انگور و کشکش ها را به آش اضافه می کنیم. استفاده از شیره انگور و کشمش کاملا سلیقه ای است و می توانید مقدار آن را کم یا زیاد کنید. سپس رشته آش را اضافه کنید. ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بعد از افزودن رشته ها، آش لبو حاضر می شود. در این مدت درب قابلمه را نذارید و رشته ها به هم بزنید تا به هم نچسبد.
حواستان به مقدار نمکی که میریزید باشد چون بعضی از رشته ها شور هستند و ممکن است آش بیش از حد شور شود. نگذارید رشته ها در آش زیادی بجوشد چون رشته ها وا می رود و حاضر آش زیبا نمی شود. یک سوم لیوان سرکه هم به آش اضافه کنید اگر دوست داشتید می توانید مقدار سرکه را بیشتر کنید. برای تزیین آش می توانید نعناع داغ و پیاز داغ درست کنید و روی آش را تزیین کنید. معمولا این آش را با کشک سرو نمی کنند. نوش جان.