ترفند برق انداختن کاشی‌ | کاشی‌های آشپزخانه | برق انداختن کاشی‌های آشپزخانه | کاشی‌ها

چطور کاشی‌های آشپزخانه را تمیز و براق کنیم؟

آشپزخانه قلب خانه شما است. این مکان به دلیل رفت‌وآمد زیاد و آشپزی و فعالیت‌های روزمره یکی از شلوغ‌ترین فضاهای خانه محسوب می‌شود. کاملاً مشخص است که این فضای خاص به‌سرعت کثیف می‌شود و قطعاً نیاز به نظافت و شستشوی منظم دارد.
1403/10/23 15:20
کد خبر: 57595
چطور کاشی‌های آشپزخانه را تمیز و براق کنیم؟

ازآنجایی‌که کاشی‌ها یکی از رایج‌ترین پوشش‌دهنده‌های دیوار و کف در آشپزخانه هستند، تمیزکردن سطح آن‌ها نیز بسیار مهم است. تمیزکردن کاشی‌ها نه‌تنها از نظر بهداشتی مفید است، بلکه طول عمر آن‌ها را نیز افزایش می‌دهد.

در این مقاله درباره روش‌های تمیزکردن کاشی آشپزخانه صحبت می‌کنیم و چند ترفند برق انداختن کاشی‌های آشپزخانه را به شما آموزش خواهیم داد.

روش‌های تمیزکردن کاشی آشپزخانه

روش‌های مختلفی برای تمیزکردن کاشی آشپزخانه وجود دارد، در ادامه بهترین روش‌های تمیزکردن کاشی آشپزخانه را بیان می‌کنیم:

استفاده از دستمال مرطوب

دستمال‌های نخی مرطوب می‌توانند گزینه مناسبی برای تمیزکردن روزانه کاشی‌ها باشند، به‌ویژه زمانی که لکه‌ها تازه هستند. اگر هر بار بلافاصله بعد از ایجاد لکه و کثیفی از یک دستمال مرطوب با آب گرم استفاده کنید. لکه‌ها به‌راحتی پاک می‌شوند.

شستشو با آب گرم و مایع ظرفشویی

اگر کاشی‌های شما خیلی کثیف نیستند و لکه‌های سختی ندارند، شستن آن‌ها با یک‌پارچه مرطوب و محلول آب گرم و مایع ظرفشویی کافی است. حتی می‌توانید یک فرچه نرم بزنید تا هر گونه لکه یا خرده‌ای که ممکن است به کاشی‌ها یا دوغاب کاشی چسبیده باشد، پاک شود. این روش ساده‌ترین و مؤثرترین راه برای تمیزکردن روزمره کاشی‌های آشپزخانه است.

استفاده از محلول سرکه سفید

به‌سادگی سرکه سفید را با آب مخلوط کنید و یک محلول پاک‌کننده طبیعی و بی‌خطر برای پاک‌کردن کاشی و سرامیک آشپزخانه به دست آورید. سرکه سفید چربی و لکه‌ها را از بین می‌برد و درخشندگی کاشی‌ها را افزایش می‌دهد. برای این کار 6 قسمت سرکه سفید را به 2 قسمت آب اضافه کنید و بعد از ترکیب این محلول را روی کاشی‌ها اسپری و با اسفنج کاشی‌ها را تمیز کنید. البته برای کاشی‌های سفالی، سنگ مرمر یا گرانیت، توصیه می‌کنیم مخلوطی با pH خنثی‌تر انتخاب کنید.

استفاده از جوش‌شیرین

جوش‌شیرین یک پاک‌کننده ملایم و مؤثر است که چربی‌ها را به‌راحتی از بین می‌برد. برای استفاده از جوش‌شیرین باید حدود 5 قاشق غذاخوری آب را با 2 قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین مخلوط کنید و به شکل خمیر درآورید. سپس این خمیر را با استفاده از اسفنج روی کاشی‌های آشپزخانه به‌خصوص لکه‌های چربی بمالید و پس از 30 دقیقه با آب بشویید.

جوش شیرین به اندازه کافی ساینده است که لکه‌ها را پاک کند، اما به اندازه‌ای قوی نیست که به سطح کاشی آسیب برساند.

استفاده از آمونیاک

آمونیاک یکی دیگر از مواد قوی است که لکه‌های روغنی و رنگی غذاها و باکتری‌ها را پاک می‌کند. آمونیاک ماده‌ای ارزان و در دسترس است؛ اما لازم است هنگام استفاده از آن دستکش و عینک داشت باشید و از استنشاق بیش از حد آن خصوصاً در محیط بدون تهویه خودداری کنید. برای استفاده از آمونیاک باید حدود 7 فنجان آب را با 1 فنجان آمونیاک ترکیب کرده و محلول را روی کاشی‌های کثیف بمالید. سپس سطح را کاملاً با آب شستشو دهید تا هیچ اثری از لکه‌ها نماند.

استفاده از سفیدکننده‌ها

پودر یا مایع سفیدکننده یک ماده معمولی است که در اکثر خانه‌ها وجود دارد. این ماده نه‌تنها کاشی‌ها را تمیز می‌کند؛ بلکه تمام باکتری‌ها و میکروب‌های روی سطح را از بین می‌برد و یک ضدعفونی‌کننده مؤثر است. پودر سفیدکننده را با آب مخلوط کنید و خمیر به‌دست‌آمده را روی کاشی‌های آشپزخانه بمالید. بعد از 10 تا 15 دقیقه با آب معمولی بشویید تا سطوح کاملا تمیز و پاک شود.

استفاده از محلول آب‌اکسیژنه

یکی دیگر از روش‌های تمیزکردن کاشی آشپزخانه استفاده از محلول پراکسید هیدروژن یا همان آب‌اکسیژنه است. نسبت‌های توصیه شده برای استفاده از آب‌اکسیژنه متفاوت است، اما ما توصیه می‌کنیم 1 فنجان آب اکسیژنه را با 1 گالن آب گرم مخلوط کنید. این محلول برای همه انواع کاشی قابل‌استفاده است. محلول را به سادگی روی کاشی اسپری کنید، چند دقیقه زمان بگذارید و سپس سطح را کاملاً تمیز کنید تا برق بزند. در صورت لزوم می‌توانید این کار را تکرار کنید.

استفاده از پاک‌کننده مخصوص کاشی

برای پاک‌کردن لکه‌های سرسخت‌تر و کهنه، ممکن است نیاز به استفاده از محلول تمیزکننده قوی‌تری داشته باشید. برای نتیجه بهتر، می‌توانید از محصولات مخصوص تمیزکردن کاشی استفاده کنید. این محصولات با فرمولاسیون‌های متنوع و کارایی بالا، به‌راحتی می‌توانند کاشی‌های آشپزخانه شما را برق بیندازند. برای استفاده از پاک‌کننده مخصوص کاشی و سرامیک باید به دستورالعمل روی بسته‌بندی توجه و طبق آن عمل کنید.

اگر کف آشپرخانه را با فرش یا موکت بپوشانید یا آنجا را به طور مرتب جارو برقی بکشید تا هیچ غذا یا کثیفی برای مدت طولانی به کاشی‌ها نچسبد و هر گونه لکه را به‌محض ایجاد شدن تمیز کنید، تمیزکردن کاشی‌های آشپزخانه شما دیگر سخت و زمان‌بر نخواهد بود.

نکات کلیدی در تمیز نگه‌داشتن کاشی و سرامیک آشپزخانه

کاشی و سرامیک آشپزخانه به دلیل تماس مداوم با چربی، دوده و لکه‌های مختلف، به تمیزکاری مداوم نیاز دارند. با رعایت چند نکته ساده، می‌توانید کاشی و سرامیک آشپزخانه خود را همیشه تمیز و براق نگه دارید:

  • پس از هر بار پخت‌وپز در آشپزخانه، لکه‌ها و چربی‌های روی سطوح را با یک دستمال مرطوب پاک کنید تا کثیفی‌ها کهنه نشوند.
  • برای تمیزکاری روزانه، می‌توانید از محلول آب گرم و مایع ظرفشویی استفاده کنید و از پاک‌کردن با مواد ساینده که به سطح کاشی آسیب می‌رسانند، خودداری کنید.
  • پس از تمیزکردن، سطوح کاشی‌ها را با یک دستمال یا حوله خشک کنید تا از لکه‌شدن کاشی جلوگیری شود.
  • حداقل ماهی یکبار، کاشی‌ها را به طور عمیق و دقیق با یکی از ترفندهای گفته شده تمیز کنید.
  • هود آشپزخانه را به‌صورت مرتب تمیز کنید تا چربی و دوده روی کاشی‌ها ننشیند.
  • در هر شرایطی، توصیه می‌کنیم محلول تمیزکننده انتخابی خود را روی یک منطقه کوچک آزمایش کنید تا مطمئن شوید که کاشی آسیبی نمی‌بیند یا باعث تغییر رنگ یا لکه روی آن نمی‌شود.

سخن پایانی

تمیز نگه‌داشتن کاشی‌های آشپزخانه نه تنها به زیبایی محیط می‌افزاید، بلکه بهداشت و سلامت خانواده را نیز تضمین می‌کند. با انتخاب روش‌های مناسب و استفاده از مواد طبیعی و شوینده‌های ملایم، می‌توانید به‌راحتی از شر لکه‌ها و آلودگی‌ها خلاص شوید و کاشی‌های خود را به همان درخشندگی روز اول بازگردانید. فراموش نکنید که تمیزکاری منظم و پیشگیرانه، بهترین راه برای حفظ زیبایی و طول عمر کاشی‌های آشپزخانه است. پس دست به کار شوید و با این ترفندها، آشپزخانه‌ای تمیز و دلنشین برای خود بسازید.




کپی لینک کوتاه خبر: https://emrouz.news/d/3zobn6

پربیننده ترین




اخبار داغ