برای درمان نقرس چه بخوریم؟ | ۴ ماده غذایی که باعث نقرس می شود
نقرس یک بیماری شایع است که در اثر تجمع اسید اوریک بوجود می آید و تجمع این مواد معمولاً روی پاها تأثیر می گذارد. اگر مبتلا به نقرس باشید احتمالاً در مفاصل پا و به ویژه انگشت شست تورم و درد احساس خواهید کرد. درد ناگهانی و شدید یا حملات نقرس باعث می شوند احساس کنید پایتان در حال سوختن هستند. با رعایت رژیم غذایی می توانید علائم نقرس را کنترل کنید.
«نقرس» نوعی آرتریت است که باعث تورم و سفت شدن مفاصل میشود. مصرف برخی غذاها میتواند احتمال ابتلا و تشدید علائم آن را افزایش دهد.
به جز گوشت قرمز، کدام مواد غذایی ریسک حملات نقرس را افزایش میدهند؟
در بدن ما و حتی غذای مصرفی ما، مادهای به نام اسید اوریک وجود دارد که معمولاً در جریان خون حل میشود. در برخی افراد اسید اوریک به طور کامل حل نمیشود و با تشکیل کریستالهای سوزنیمانند و تجمع در مفاصل نقرس رخ میدهد. برای جلوگیری از این مشکل، باید مصرف هر نوع غذا یا نوشیدنی که سطح اسید اوریک را در خون افزایش میدهد، محدود کنید؛ از جمله غذاهای حاوی پورین (نوعی ترکیب شیمیایی) بالا و نوشیدنیهای سرشار از قند فروکتوز.
تشدید نقرس اغلب ناشی از مصرف گوشت قرمز است، ولی با این حال، سایر غذاها نیز میتوانند در ابتلا به این بیماری نقش داشته باشند؛ از جمله:
۱. غذاهای دریایی
طیف وسیعی از غذاهای دریایی با خطر بالاتر ابتلا به نقرس مرتبط هستند. اگر نقرس دارید یا در معرض خطر ابتلا به نقرس هستید، بهتر است مصرف ماهی ساردین، قزلآلا، گوش ماهی و ماهی تن را محدود کنید. غذاهای دریایی سرشار از پورین هستند و سطح اسید اوریک را افزایش میدهند. این اسید اوریک اضافی میتواند باعث تحریک علائم نقرس شود.
۲. نوشیدنیهای قندی
در میان اخبار
- فال انبیا روزانه | فال انبیا فردا پنجشنبه 17 آبان 1403 | پیشگویی انبیا برای آینده شغلی و ازدواج متولدین هر ماه
- اعلام محدودیت های ترافیکی جاده های کشور از امروز تا شنبه 19 آبان| شرایط جوی نامساعد در محورهای چالوس، هراز و فیروزکوه
- سوت بلبلی رامبد جوان در اکران مردمی فیلم زودپز| مهمانی بزرگ رامبد جوان در خانه اش در پنجشنبه
- طرز تهیه دسر انجیر با مغز گردو| فرنی انجیر را با این روش درست کنید
- انتقادات تند از ترانه های جدید محمدرضا گلزار| هذیان میگویی!
نوشیدنیهای شیرین، بهویژه آبمیوه از ممنوعات رژیمغذایی متناسب با نقرس است. از میان قندها، فروکتوز (قند میوه) با افزایش سطح اسید اوریک، احتمال تشدید علائم نقرس را به همراه دارد.
۳. آبجو
بر اساس مطالعات سال ۲۰۱۷، بهطور کل «الکل» شما را در معرض خطر بیشتری برای حمله نقرس قرار میدهد. با این حال، آبجو دارای بالاترین ریسک علائم نقرس در مقایسه با مشروب است.
۴. گوشتهای اندام/ گوشت قرمز
در میان محصولات حیوانی، گوشتهای اندام مانند جگر دارای سطوح بالای پورین هستند و باید در مقادیر محدود مصرف شوند. چرا که این مواد غذایی میتوانند سطح اسید اوریک را در خون افزایش دهند و منجر به نقرس شوند.