بهرام افشاری نشان بازیگر مؤثر سینمای ایران را گرفت| جایزه آکادمی سپاس در دستان بهرام افشاری
بهرام افشاری بازیگر و کارگردان محبوب سینما و تلویزیون با 36 سال، با سریال پایتخت دیده شد و به شهرت رسید. اما نقطه اوج فعالیت حرفه ای بهرام افشاری مربوط به فیلم فسیل می شود که رکورد پرفروش ترین فیلم سینما را شکست. بهرام افشاری در فیلم فسیل چند آهنگ هم خواند که این روزها معروف و همه گیر شده اند. بهرام افشاری در تازه ترین فعالیت هنری اش وارد عرصه کارگردانی شده و یک فیلم سینمایی ساخته است.
در سالهای پیش از انقلاب جایزهای سینمایی بود به نام «سپاس» که توسط مجله «فیلم و هنر» و زیر نظر وزارت فرهنگ و هنر برگزار میشد. این جایزه از سال ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۳ طی ۶ دوره برگزار شد و با اینکه یک مجله سینمایی متوالی آن بود، اما در میان اهالی سینما جایزهای معتبر محسوب میشد. چند سالی است که جایزه سینمایی دیگری به نام «جشن سپاس» که جامعه صنفی تهیهکنندگان متولی آن است برگزار میشود که البته ربطی به آن جایزه سپاس سالهای دور ندارد.
چند سالی است که جایزه سینمایی دیگری به نام «جشن سپاس» که جامعه صنفی تهیهکنندگان متولی آن است برگزار میشود که البته ربطی به آن جایزه سپاس سالهای دور ندارد.
جایزه آکادمی سپاس
جشن سپاس دارای یک آکادمی است که مجموعا ۳۰۸ نفر عضو آن هستند و بنا دارد در دورههای آتی این تعداد را افزایش دهد. ۵۵ درصد اعضای این آکادمی تهیهکنندگان، ۱۵ درصد کارگردانان، ۱۰ درصد فیلمنامهنویسان، ۵ درصد طراحان هنری، ۱۰ درصد روزنامهنگاران و منتقدان سینما و ۵ درصد اساتید دانشگاه هستند.
داوری فیلمهای اکراننشده
سهشنبه ۳۰ بهمن برگزیدگان این جایزه معرفی شدند. مراسم در باشگاه فرمانیه برگزار شد و به صورت زنده در ۲ بستر اینترنتی آپارات و فیلیمو هم مراسم نمایش داده شد. مجری مراسم فرزاد حسنی بود و کسانی که تندیس سپاس را دریافت کردند به طور مستقیم عضو آکادمی این جشن شدند.
نکته جالب این جشن سینمایی این بود که ۳ فیلمی را که اکران عمومی نشده اما به صورت وسیعی پخش شده بودند هم داوری کرد. مسئولان این جایزه قبل از برگزاری آن اعلام کرده بودند به دلیل اینکه معتقدند هیچ محدودیتی ماندگار نیست، فیلمهای «برادران لیلا»، «تفریق» و «شب، داخلی، دیوار» را نیز مورد داوری قرار دادهاند.
ابراهیم عامریان ۳ جایزه گرفت
در این مراسم از محمد نیکبین تهیهکننده سینما تجلیل به عمل آمد و در ادامه کامران حجازی نشان تهیهکننده خلاق و پیشروی سینمای ایران را دریافت کرد. سپس نشان تهیهکننده فعال صنفی سینمای ایران به علیاکبر ثقفی اهدا شد.
همچنین، در این مراسم نشان تهیهکننده فعال صنفی سینما به محمدرضا شریفینیا اهدا شد. شریفینیا بیان کرد: «زمانی غیر از وزارت ارشاد مکانهای دیگری مانند حوزه و تلویزیون اجازه داشتند مجوز فیلم بدهند. ایکاش امروزه نیز چنین اتفاقی رخ دهد و فیلمهایی که نمیتوانند در وزارت ارشاد ساخته شوند در نهادهای دیگر مجوز دریافت کنند.»
مرتضی رزاق کریمی نشان بهترین تهیهکننده مستقل و فعال سینمای ایران را گرفت و به محمدعلی حسین نژاد نشان مدیر موفق در توسعه صنعت سینما اهدا شد. نشان مدیر موفق پلتفرم شبکه نمایش خانگی به محمدجواد شکوری مقدم، مدیرعامل فیلیمو تعلق گرفت. نشان تهیهکننده پرمخاطبترین فیلم سینمایی نصیب ابراهیم عامریان تهیهکننده فیلم «فسیل» شد بهرام افشاری، بازیگر «فسیل»، نیز نشان بازیگر مؤثر سینمای ایران را گرفت.
نشان مؤثرترین بازیگر شبکه نمایش خانگی به علیرضا کمالی برای سریال «پوست شیر» رسید و هدی زینالعابدین نشان بازیگر زن مؤثر شبکه نمایش خانگی برای سریال «رهایم کن» را گرفت. نشان بهترین مجری مرد مؤثر شبکه نمایش خانگی به محسن کیایی برای برنامه «صداتو» اهدا شد. وی پس از دریافت نشان گفت: «دوست داشتم اولین جایزهام را از بازیگری دریافت کنم، اما اولین جایزه من برای اجرا شد. از فرزاد حسنی و دوستان دیگر عذرخواهی میکنم.» نشان مجری زن مؤثر در تلویزیون هم به ملیکا شریفینیا برای برنامه «کودکشو» اهدا شد.
جوایز سپاس به شرح زیر اهدا شد:
در میان اخبار
- فقر و زندگی سخت آرمان درویش: از بیابان تا آرزوی یک ساندیس!
- استایل لاکچری بهرنگ علوی در ترکیه، توجه همه را جلب کرد!
- دفاع سپیده بزمی پور از ازدواجش: زندگی ما هنوز عاشقانه است!
- لیستی از بازیگرانِ سیدِ سینمای ایران
- رازهای نهفته در شعله شمع و ابجد؛ پیشبینی مالی ۱۴۰۴ برای متولدین هر ماه | فال ابجد و شمع امروز 6 اسفند 1403
جایزه بهترین فیلم مستند: مستند «کاپیتان من» ساخته سیاوش صفاریان پور و به تهیهکنندگی بهرام رادان
جایزه بهترین سریال کمدی شبکه نمایش خانگی: حسین اکبری تهیهکننده سریال «دفترچه یادداشت»
جایزه بهترین فیلم سینمایی درام: سعید روستایی برای فیلم «برادران لیلا» و مجید مطلبی تهیهکننده فیلم «تفریق»
جایزه بهترین انیمیشن: «بچه زرنگ» به تهیهکنندگی حامد جعفری
جایزه بهترین فیلم کمدی: ابراهیم عامریان تهیهکننده فیلم «فسیل»
جایزه بهترین سریال درام شبکه نمایش خانگی: نوید محمودی برای سریال «پوست شیر»
جایزه بهترین سریال شبکه نمایش خانگی: مصطفی کیایی برای سریال «پیکولو»
جایزه بهترین فیلم کودک و نوجوان: ابراهیم عامریان تهیهکننده فیلم «نارگیل ۲»
جایزه بهترین برنامه کودک و نوجوان: ایرج طهماسب برای برنامه «مهمونی»
جایزه بهترین برنامهساز ترکیبی: عادل فردوسیپور برای برنامه «فوتبال ۳۶۰»