آب| آب زمین| منبع آب

آب کره زمین از کجا آمده است؟ | منبع اصلی این آب کدام سیاره است؟

مطالعه جدید دانشمندان ناسا نشان می‌دهد میلیاردها سال پیش دنباله‌دارهای یخی آب را با خود به زمین آورده‌اند.
1403/09/20 06:00
کد خبر: 22535
آب کره زمین از کجا آمده است؟ | منبع اصلی این آب کدام سیاره است؟

تمام موجودات زنده روی زمین به آب نیاز دارند و همه می‌دانیم تقریباً 70 درصد از سطح سیاره ما با این مایع یعنی آب زمین پوشیده شده است. بنابراین، درک اینکه آب زمین از کجا آمده است، بخش بسیار مهمی از درک منشأ حیات است.اکنون دانشمندان با تجزیه و تحلیل مولکول‌های آب و مقایسه این مولکول‌ها با دنباله‌دارهای یخی متوجه شده‌اند که منشأ این آب سیاره مشتری بوده است.

اساساً دانشمندان بر این باور بوده‌اند که مخازن مایع زمین در مراحل اولیه شکل‌گیری کره ما، از طریق سیارک‌ها و دنباله‌دارهای یخی از نواحی بیرونی منظومه شمسی به اینجا رسیده‌اند.

با این حال، یک تجزیه و تحلیل در سال 2014 از اجزای مولکولی آب در دنباله‌دارهایی که احتمالاً آب را به زمین منتقل کرده‌اند، این فرضیه را مورد تردید قرار داد. با وجود این، محققان بر این باورند که بخش دیگری از آب کره زمین بر اثر فعالیت‌های آتشفشانی تولید شده است، به این شکل که بخار آب آزاد شده توسط آتشفشان‌ها در نهایت متراکم شده و به صورت باران باریده و به تشکیل اقیانوس‌های ما کمک کرده است.

اما فرضیه ورود منبع اصلی آب توسط دنباله‌دارهای یخی همچنان در صدر فرضیه‌های شکل‌گیری منشأ آب کره زمین قرار داشت.

اکنون دانشمندان با انجام مطالعات بیشتر دریافته‌اند که منشأ آب زمین، دنباله‌دارهای یخی خانواده سیاره مشتری هستند، زیرا مدار آنها تحت تأثیر گرانش مشتری قرار گرفته و از سوی دیگر آب کره زمین دارای یک امضای مولکولی کلیدی است که نسبت‌های خاصی از نوع هیدروژن یا ایزوتوپ به نام دوتریوم ( شکل سنگین‌تری از هیدروژن است و غلظت آن بر اساس فاصله جسم از خورشید متفاوت است) را داراست.

توضیح دانشمندان روشن کرده است که مقایسه نسبت دوتریوم به هیدروژن در آب معمولی، سرنخی قوی از محل تشکیل آب است و میزان دوتریوم آب زمین با دنباله‌دار یخی
«P/Churyumov–Gerasimenko 67» سیاره مشتری مطابقت دارد.

به عبارتی دوتریوم موجود در آب زمین با دوتریوم مناطق سردتر که خیلی دورتر از خورشید تشکیل شده (همان سیاره سرد مشتری) تطابق دارد.




کپی لینک کوتاه خبر: https://emrouz.news/d/3kevod
منبع خبر: ایران

پربیننده ترین




اخبار داغ