شام ایرانی؛ فاجعهای از ترکیب رئالیتی شوها
شام ایرانی برنامه جدیدی است که در هفتههای اخیر پخش شده است. در این رئالیتی شو بازیگران و چهرههای شناخته شده در حوزههای مختلف مانند ورزش، موسیقی، بازیگری و ... در گروههای چهارنفره برای شام به منزل یکدیگر میروند و در فضای صمیمانه با هم رقابت میکنند.
در هفتههای گذشته برنامه شام ایرانی به کارگردانی سعید ابوطالب در فیلیمو منتشر شد. شاید شما هم علاقهمند به دیدن برنامههای آشپزی باشید و دنبال برنامهای میگردید اوقات آخر هفته را با دیدن آن لذت ببرید. حال باید دید آیا این رئالیتی شو ارزش دیدن دارد یا خیر؟
در شام ایرانی چه خبر است؟
قسمتهای قبلی مجموعه "شام ایرانی" در سال ۹۰ به کارگردانی بیژن بیرنگ و مهران رسام و با حضور چهرههای برجستهای، چون رامبد جوان، سروش صحت، لاله اسکندری، پژمان بازغی، و نرگس محمدی ساخته شد در قالب CD منتشر شد و توانست در اولین تجربه رئالیتی شوهای آشپزی موفق عمل نماید. سپس، سعید ابوطالب در سال ۹۸ نسخه جدیدی از این برنامه را تولید کرد و با دعوت از بازیگران سایر کشورهای فارسیزبان باعث جذب مخاطب شد.پس از چهار سال، سری جدید "شام ایرانی" در سال ۱۴۰۳ توسط سعید ابوطالب کارگردانی و تولید شده است. از بازیگرانی که در این رئالیتی شو خانوادگی و کمدی به ایفای نقش پرداختهاند، میتوان به پژمان بازغی، امیرعلی نبویان، مجتبی شفیعی، سپند امیرسلیمانی و همسرش مونا کرمی، حدیث میر امینی و امیر کربلایی زاده اشاره کرد. در شام ایرانی هر شب فردی بهعنوان میزبان انتخاب میگردد و با طبخ غذا و برگزاری میهمانی میزبان سایر شرکتکنندههاست و در انتها از آنها نمره میگیرد.
در میان اخبار
برنامهای قابلدیدن یا ترکیب فاجعه رئالیتی شوها
نام برنامه شام ایرانی است و بالطبع باید زمان زیادی از آن به صحنه و فریمهای طبخ و تدارک غذا اختصاص داده شود؛ اما اینگونه نیست فقط دوربین یک فضای باز را از دور نشان میدهد تا ما ببینیم میزبانان در حال آمادهسازی مواد غذایی هستند و بخش زیادی از برنامه به حضور دستهجمعی و دورهمی اختصاصدادهشده است. در این سری داوران بینالمللی نیز به برنامه اضافه شدهاند، اما در برنامهای که مرحله طبخ و آشپزی غذا به حاشیه رفته است داوران به چه چیزی میخواهند امتیاز دهند؟
شام ایرانی در فصل جدید خود به ترکیبی از مافیا، آشپزی و دورهمی تبدیل شده و دیگر تنها به غذا محدود نیست. بازی مافیا که در سالهای اخیر در میان ایرانیها محبوبیت زیادی پیدا کرده، بهعنوان یکی از عناصر اصلی این برنامه معرفی شده است. بااینحال، به نظر میرسد که به یک برنامه بیهدف تبدیل شده که از همان ابتدا مشخص است.
در قسمت اول، امیرعلی نبویان بهعنوان مهمان ویژه در خانه کمند امیرسلیمانی حضور داشت و بدون هیچ مقدمهای بازی مافیا را آغاز کرد، اما قوانین بهدرستی اجرا نشدند و زمان زیادی صرف آن شد. بر خلاف نسخه اصلی، در این برنامه راوی وجود ندارد و امیر کربلایی زاده بهعنوان مهمان ناخوانده تا پیش از ورود مهمانان به برنامه اضافه شده است. نقش او مشخص نیست؛ گاهی بهعنوان مجری و گاهی بهعنوان ناظر فرایند پخت عمل میکند، اما حضورش بهقدری کم است که نمیتوان او را بهعنوان ناظر یا مجری شناخت. کربلایی زاده با میزبان درباره موضوعات مختلف صحبت میکند، اما این گفتوگوها گاهی بیمحتوا و طولانی به نظر میرسند.
سعید ابوطالب با ترکیب برنامههای مافیا، پدرخوانده با شام ایرانی، آن را از محوریت آشپزی خارج کرده است و تبدیل به یک دورهمی افراد معروف کرده است. اگر به دنبال برنامهای هستید از دورهمی بازیگران لذت ببرید شام ایرانی شاید برنامه قابلقبولی باشد؛ اما در زمینه آشپزی و شبیه سازی برنامههای مشابه شکست سنگینی خورده است.