قیمت دلار| قیمت دلار امروز| قیمت روز دلار

پیش بینی بازگشت قیمت دلار به کانال 60 هزار تومان| واکنش بازار ارز به واکنش‌های نظامی میان ایران و اسرائیل

به عقیده فعالان ارزی در صورت تداوم شرایط حال حاضر و عدم شکل‌گیری سلسله واکنش‌های نظامی میان ایران و اسرائیل، بازار پس از مدت کوتاهی از ریسک‌ها گذر کرده و به شرایط پیشین خود بازخواهد گشت.
1403/07/18 06:40
کد خبر: 14980
پیش بینی بازگشت قیمت دلار به کانال 60 هزار تومان| واکنش بازار ارز به واکنش‌های نظامی میان ایران و اسرائیل

قیمت دلار از سال 1397 تاکنون حدود 55 هزار تومان افزایش پیدا کرده است. قیمت دلار در فروردین امسال به 66 هزار تومان رسید اما پس از آن تب دلار فروکش کرد و نرخ دلار پایین تر آمد.با این وجود قیمت دلار در هفته های گذشته بار دیگر با رشد مواجه شده و از 60 هزار تومان عبور کرده است.

روز گذشته با توجه به کاهش ریسک‌های سیاسی که بر بازار‌های مالی اثرگذار هستند، آرامش نسبی در بازار‌ها حاکم شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، بر این اساس، دلار کاهش نرخ را تجربه کرد و در معاملات روز گذشته بورس، شاخص کل پس از ۸ روز معاملاتی منفی، بالاخره جامه سبز به تن کرد. کاهش حجم و ارزش صفوف فروش و رشد شاخص می‌تواند گویای گذر بورس از شرایط بحرانی و رسیدن به تعادل باشد.

به نظر می‌رسد که بورس در هفته آینده بتواند معاملات بهتری را تجربه کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد دسترسی به ابزار‌های نوین سرمایه‌گذاری در بازار‌های ریالی راحت‌تر از گذشته شده است. نتیجه ارزیابی اثر این ابزار‌ها این است که ابزار‌های نوین تامین مالی همچون لندتک‌ها و پلتفرم‌های تامین مالی جمعی، مانعی در برابر نوسانات بازار‌های دارایی خواهند بود و از تقاضای سفته‌بازی می‌کاهد.

دلار آزاد در بازار روز گذشته افت نرخ یک پله‌ای را تجربه کرد. تحلیلگران معتقدند میل کاهشی اسکناس آمریکایی در روز‌های کم‌التهاب نشانه عدم وجود انتظارات تورمی بلندمدت در میان افراد جامعه است. این افراد چشم‌انداز بازار پس از فروکش کردن ریسک‌های منفی را کاهشی می‌دانند.

نرخ دلار در شرایط بی‌خبری ۱۰۰ تومان ارزان شد. به عقیده فعالان ارزی ارقامی که هم‌اکنون جهت خریدوفروش اسکناس‌های خارجی ارائه می‌شود از پشتوانه معاملاتی برخوردار نیست. در روز‌های اخیر پس از ترور دبیرکل حزب‌الله لبنان روند معاملات ارزی بازار تهران افزایشی شد.

این روند مثبت با اتکا به ریسک‌های سیاسی منفی و وجود احتمال گسترش درگیری‌های منطقه‌ای آغاز شد. پیش از شروع این روند قیمت اسکناس دلار آزاد حوالی کانال ۶۰ هزار تومان نوسان می‌کرد. سقف قیمت روز‌های اخیر قیمت شاخص ارزی نیز رقم ۶۳ هزار و ۵۵۰ تومان است.

در میان اخبار

مشاهدات حاکی از آن است که در بخش قابل توجهی از اختلاف سقف و کف ذکر شده معامله نقدی صورت نگرفته است. یعنی با فشار اولیه اخبار قیمت از کانال ۶۰ به کانال ۶۲ و با فشار ثانویه از کانال ۶۲ به نیمه کانال بالاتر حرکت کرده است.

به عقیده این افراد عدم وجود پشتوانه معاملاتی در یک روند کاهشی یا افزایشی شارپی موجب می‌شود که جبران آن نیز با سرعت نسبتا بالایی صورت بگیرد. یعنی در صورت تخلیه شدن ریسک‌های چند روز اخیر، قیمت دلار بدون مواجهه با حمایت معامله‌گران به کانال‌های ۶۰ و ۶۱ هزار تومانی بازخواهد گشت.

نیمه‌عمر ریسک‌های منطقه‌ای

در روز‌های اخیر تهدید‌های صورت گرفته توسط مقامات رژیم اشغالگر قدس سبب شد تا سطح کلی ریسک‌های بازار کشور افزایش یابد. اما در مقابل بسیاری از تحلیل‌ها گویای آن است که رژیم صهیونیستی تمایلی به ایجاد درگیری مستقیم با نیروی نظامی کشور را ندارد.

برخی از تحلیلگران معتقدند که عملیات موشکی ایران در شامگاه سه‌شنبه سطح بازدارندگی ایران را افزایش داده و در نتیجه مقامات اسرائیلی در نحوه پاسخگویی دچار مشکل شده‌اند. از سوی دیگر اخبار منتشر شده از سوی رسانه‌های غربی نیز حاکی از آن است که دولت آمریکا به دلایل متعددی از جمله وجود احتمال رشد قیمت نفت، در حال اعمال فشار بر مقامات اسرائیلی جهت تجدیدنظر در نحوه پاسخگویی هستند.

در نتیجه تمامی موارد ذکر شده می‌توان گفت هر چه تهدید‌های صورت گرفته توسط مقامات رژیم صهیونیستی به تعویق می‌افتد از تاثیر ریسک‌های سیاسی بر بازار نیز کاسته می‌شود. به عقیده فعالان ارزی در صورت تداوم شرایط حال حاضر و عدم شکل‌گیری سلسله واکنش‌های نظامی میان ایران و اسرائیل، بازار پس از مدت کوتاهی از ریسک‌ها گذر کرده و به شرایط پیشین خود بازخواهد گشت.

 

 




کپی لینک کوتاه خبر: https://emrouz.news/d/3ekgya

پربیننده ترین




اخبار داغ