دستور پخت نان کدو حلوایی | یک نان نرم و خوشمزه برای تغذیه دانش آموزان در مدرسه
دستور پخت برای خانمها و آقایانی که می خواهند برخی از غذاها را برای اولین بار در خانه درست کنند بسیار مهم است. دستور پخت برای کنترل کیفیت و کمیت غذا بسیار حائز اهمیت بوده و هزینههای تهیه غذا و مواد لازم برای تهیه آن در همین رسپی ها اعلام می شود. دستور پخت غذاهای خوشمزه ایرانی، غیر ایرانی، جدید، قدیمی و هر نوع غذا و خوراکی خوشمزه را می توانید در ترفندباز یاد بگیرید. در ادامه دستور پخت نان کدو حلوایی را به شما خواهیم گفت.
نان کدو حلوایی نوعی نان بسیار نرم و خوشمزه است که به دلیل داشتن کدو حلوایی در ترکیباتش عطر و طعم خاصی دارد و برای وعده صبحانه یا میان وعده دانش آموزان در مدرسه بسیار مناسب است. اگر دوست دارید این نان کدو حلوایی خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم
- آرد سفید شیرینی: ۵ پیمانه
- کدو حلوایی: ۳۰۰ گرم
- تخم مرغ: ۱ عدد
- شیر: ۱ لیوان
- شکر: ۳ قاشق غذاخوری
- روغن مایع: نصف لیوان
- پودر خمیرمایه: ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه: نصف قاشق مرباخوری
مواد لازم برای رومال
- زرده تخم مرغ: ۱ عدد
- شیر: ۲ قاشق غذاخوری
- کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این نان خوشمزه ابتدا کدو حلواییها را پوست و خرد کنید و همراه با یک لیوان آب سرد داخل قابلمه مناسب بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا کدو بپزد و نرم شود. بعد از پخت، کدوها را داخل یک کاسه بریزید و بکوبید، سپس تخم مرغ، شیر، شکر، زردچوبه، نمک، وانیل، پودر خمیر مایه و روغن را اضافه کنید و با همزن یا گوشتکوب برقی یک دقیقه بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. در این مرحله آرد را کم کم به مایه نان اضافه کنید و هم بزنید. آرد را تا جایی اضافه کنید که خمیر یکدستی شکل بگیرد و به دست نچسبد. خمیر را داخل یک کاسه تمیز بریزید و روی آن را با سلفون بپوشانید و در محیط آشپزخانه به مدت ۱ ساعت قرار بدهید تا استراحت کند.
بعد از این مدت زمان، روی میز کار کمی آرد بریزید و خمیر را روی آن قرار بدهید و ۱ دقیقه دیگر ورز بدهید. حالا خمیر را به ۱۲ قسمت مساوی تقسیم کنید. چانهها را گرد کنید و روی سینی فر بچینید و دوباره روی سینی را بپوشانید و اجازه بدهید خمیر ۱۵ دقیقه دیگر استراحت کند. حالا روی خمیر را با ترکیب زرده تخم و شیر رومال کنید و مقداری کنجد بپاشید. سینی خمیر را به مدت ۴۵ دقیقه داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، قرار بدهید تا خمیر پف کند و بپزد. در این مرحله نان کدو حلوایی خوشمزه ما آماده خوردن است، نوش جان.
در میان اخبار
نکات مهم
۱ـ خمیر مایه یا مخمر یکی از انواع مخمر است که در پخت نان، پیراشکی، پیتزا و ... از آن استفاده میشود. استفاده از پودر خمیر مایه در خمیر باعث تولید گاز کربنیک و مواد آلی میشود و در نتیجه افزایش حجم خمیر و عطر و طعم خوب آن را به همراه خواهد داشت و نان و شیرینی را پوک و توخالی میکند. پودر خمیر مایه را میتوانید در منزل و در محیطی که زیاد گرم نباشد، نگهداری کنید. پس از باز کردن بسته خمیرمایه حتما آن را در فریزر نگه دارید. خمیر مایه بعد از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست میدهد؛ بنابراین بهتر است آن را به اندازهای که مصرف دارید، خریداری کنید.
مصرف مخمر نان یا پودر خمیر مایه باعث میشود آنزیمی به نام فیتاز تولید شود که باعث تجزیه اسید فیتیک میشود؛ بنابراین اسید با املاح بالا ترکیبی ایجاد نمیکند و به این ترتیب املاح جذب میشود. اگر از جوش شیرین به جای پودر مخمر استفاده کنید، ph مناسب خمیر تغییر میکند و میکرواورگانیسمها در این محیط قادر به تجزیه نخواهند بود و درنتیجه جذب املاح مختل میشود. استفاده از جوش شیرین در خمیر نان باعث اختلال جذب آهن و کم خونی، پوکی استخوان، بیماریهای قلبی، اختلال در فعالیتهای گوارشی، افزایش اسید معده و بیماریهای رودهای میشود؛ بنابراین اکیدا توصیه میشود که هرگز به جای استفاده از مخمر در نان از جوش شیرین استفاده نکنید؛ زیرا جوش شیرین اثرات مخربی بر سلامت بدن دارد.
۲ ـ انواع آردهای مناسب برای تهیه نان شامل آرد جو، آرد گندم، آرد سفید، آرد گندم سبوسدار، آرد ذرت و آرد ارزن است. نکته مهمی که در مورد آرد باید به آن توجه داشته باشید، این است که کیفیت آردهای موجود در بازار متفاوت است. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا بیشتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شما درحال سفت شدن است و هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر میزان آرد را طبق دستور اضافه کردید و دیدید که خمیر شما هنوز به دست میچسبد؛ یعنی باید کمی بیشتر به آن آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید؛ ولی ممکن است این مقدار باتوجه به کیفیت و نوع آرد کم یا زیاد شود.
۳ـ کدو حلوایی یکی از انواع گیاهان علفی است که طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد. کدو حلوایی همچنین بسیار کم کالری است. کدو حلوایی سرشار از ریزمغزهایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند؛ همچنین دارای مقادیر زیادی کاروتنوئید است.
هنگام خرید کدو حلوایی به این نکات توجه کنید:
ـ به رنگ کدو حلوایی دقت کنید. اگر کدو حلوایی رنگی مایل به سبز داشته باشد؛ یعنی بیمزه و نرسیده است. کدو حلوایی شیرین و خوشمزه نارنجی خوشرنگ است.
ـ کدو حلوایی در دو نوع گرد و خمرهای در بازار موجود است؛ ولی کدو حلوایی گرد طعم و مزه بهتری دارد.
ـ هنگام خرید حتما روی سطح کدو را کمی با دست فشار بدهید. اگر نشانهای از شل بودن یا لهیدگی در آن مشاهده کردید، از خرید آن کدو صف نظر کنید.
ـ کدوهایی را انتخاب کنید که پوست سفت، صاف و بدون چروک دارند.
ـ کدویی را انتخاب کنید که روی پوستش لکههای کمتری داشته باشد.
ـ کدو حلوایی شیرین، سنگین است.