چرا دلار گران شد؟| قیمت دلار کریدور هشتم را فتخ می کند؟
قیمت دلار در آذر ماه امسال روند صعودی را در پیش گرفت و وارد کریدور هفتم شد. رشد قیمت دلار سبب نگرانی اغلب فعالان اقتصادی شده است. اما از ابتدای آذر ماه ورق برگشت و روند نوسانی قیمت دلار آغاز شد تا به کریدور هفتم رسید. در این رابطه فاکتورهای موثر در تعیین مسیر قیمت دلار فروکش کردند.
قیمت دلار حدود ۱۰ روز پیش با سیگنال وزیر اقتصاد مبنی بر اثرپذیری این اسکناس از رخدادهای سوریه، شروع به افزایش کرد و در روند صعودی قرار گرفت. بعد از این سرنخها دولت سوریه سقوط کرد و قیمت دلار شروع به پیشروی در کریدور هفتم کرد.
این مساله در کنار نزدیک شدن به پایان سال میلادی و تسویه حساب ارزی شرکتها و داستان تکراری کسری بودجه، سوخت مساعدی برای رشدهای هزار تومانی قیمت دلار فراهم آورد؛ به گونهای که اکنون قیمت دلار در میانه کریدور هفتم قرار دارد و کارشناسان اقتصادی احتمال فتح کریدور هشتم در روزهای آتی را نیز میدهند.
در میان اخبار
- مهاجرت سیامک عباسی به کانادا | عکس پاسپورت و بلیط سیامک عباسی
- تجاوز پسر پارک نشین به دختر دانشجو | به جای بیمارستان مرا به خانه کشاند
- تصویری از الهام چرخنده در مراسم بیت رهبری| استایل متفاوت الهام چرخنده با چادر
- راز موفقیت افراد باهوش در محیط کار| افراد موفق به این ۵ عبارت پایبند هستند
- فال ابجد امروز چهارشنبه 28 آذر 1403 برای متولدین هر ماه| طالع بینی از روی علم اعداد و حروف؛ خبر خوبی در راه است
روند بازار ارز طبیعی است
در همین راستا کامبیز افسری کارشناس بازار ارز در خصوص روند قیمت دلار به تجارتنیوز گفت: «قیمت دلار در روند طبیعی خود قرار دارد و اگر بازارها در روزهای پایانی هفته گذشته فعال بودند، دلار اکنون نزدیک به کریدور هشتم معامله میشد!»
وی افزود: «تنشهای منطقهای و پالسهای منفی از سوی آمریکا، انتظارات تورمی را افزایش داده است. البته باید در نظر داشت، در آذرماه به دلیل نزدیکی به پایان سال میلادی همیشه قیمت دلار بالاست. در این میان، رشد تنش در منطقه خاورمیانه نیز به رشد قیمت دلار دامن زده است.»
نیمه کریدور هفتم، مقاومت کوتاهمدت دلار است
افسری با تاکید بر اینکه طی دو روز معاملاتی اخیر خریدار درهم، یورو و دلار زیاد شده است اما فروشندهای در بازار نیست، خاطرنشان کرد: «به نظر میرسد مقاومت کوتاهمدت دلار نیمه کریدور هفتم است و در صورتی که از دست برود به راحتی تا کریدور هشتم پیشروی میکند. این در حالی است که احتمال برگشت قیمت دلار به کانالهای ابتدایی کریدور هفتم بالاست.»
به نظر میرسد سطح قیمتی دلار که طی ماههای گذشته با ارزپاشی سیاستگذار حفظ شده بود، در مدت کوتاهی متاثر از چالشهای کلان سیاسی و اقتصادی از دست رفت، تا ثابت شود که تنگناهای اقتصادی و تحریمها حرف اول را در ایجاد روند در بازارهای مالی میزنند.