واریز سومین مرحله سود سهام عدالت| به هر سهامدار چقدر سود سهام عدالت می رسد؟
سود سهام عدالت هر ساله طی دو مرحله به دارندگان سهام عدالت واریز می شود. سود سهام عدالت در سال گذشته سه مرحله ای شد و مرحله سوم آن هنوز واریز نشده بود. پیشتر وعده داده شد که مرحله سوم سود سهام عدالت در خرداد 1403 واریز شود اما با گذشت دو ماه هنوز خبری از واریز این سود نیست.
این روزها در حالی وارد نهمین ماه از سال 1403 میشویم که دارندگان سهام عدالت همچنان در انتظار سومین مرحله از واریز سود سهام عدالت سال 1401 هستند! در این میان، هنوز خبری از پرداخت سود سال 1402 هم نیست.
بر همین اساس، این سوال پیش میآید که چرا سود سهام عدالت با این تاخیر پرداخت میشود؟ این سود چگونه محاسبه میشود و آخرین مرحله واریز سود سهام عدالت سال 1401 چه زمانی است؟
سود سهام عدالت چگونه پرداخت میشود؟
پرداخت سود سهام شرکتها به سهامداران آنها عموماً به صورت نقدی یا در قالب اضافه شدن به ارزش سهام انجام میشود. با این حال، سود سهام عدالت عموماً به صورت نقدی پرداخت میشود. این سود از طریق شرکتهای سرمایهگذاری استانی که مدیریت سهام عدالت را بر عهده دارند، به حسابهای بانکی سهامداران غیرمستقیم و از طریق سپردهگذاری مرکزی به حساب سجامی سهامداران مستقیم سبد عدالت واریز میشود.
شرکتهایی که سهامشان به عنوان سهام عدالت توزیع شده، سود خود را در پایان هر سال مالی محاسبه و پس از کسر هزینههای مربوطه، به حساب سهامداران واریز میکنند. این سود بر اساس میزان سهام عدالت هر خانوار و عملکرد مالی شرکتها، به حساب مشمولان واریز میشود.
چه شرکتهایی در سبد سهام عدالت حضور دارند؟
سبد سهام عدالت شامل مجموعهای از شرکتهای دولتی بورسی و غیربورسی است که بیشتر در بخشهای مختلف اقتصادی مانند صنایع نفت و گاز، فولاد، پتروشیمی، بانکها و... فعالیت میکنند که از ارزندگی بالایی برخوردار هستند و در شرایط مطلوب میتوانند سود خوب و درخور ملاحظهای نصیب سهامداران عدالت کنند.
با گذشت زمان، سبد سهام عدالت تغییراتی نیز پیدا کرده و برخی شرکتها به دلایل مختلفی مانند خصوصیسازی، ادغام یا تغییرات دیگر از این سبد خارج شدند و شرکتهای جدید به آن اضافه شدهاند.
در میان اخبار
- فال حافظ امروز شنبه 22 دی 1403 همراه با تفسیر| تفال زدن به فال حافظ آنلاین واقعی برای تعیین سرنوشت زندگی
- فال حافظ امروز جمعه 21 دی 1403 | فال حافظ آنلاین واقعی همراه با تفسیر غزل
- نیما شعبان نژاد با عجیب ترین طرح لباس شکار شد| استایل نیما شعبان نژاد با تیشرت آستینکوتاه
- فال ابجد امروز جمعه 21 دی 1403 ویژه متولدین هر ماه| پیشگویی تقدیر و سرنوشت شما با فال ابجد
- همایون شجریان به احترام بهروز وثوقی زانو زد| جذابیت و خوشپوشی بهروز وثوقی در ۸۶ سالگی
مبلغ سود سهام عدالت چگونه محاسبه میشود؟
شرکتهای دولتی که در سبد سهام عدالت حضور دارند، سود سالانه خود را محاسبه و به تناسب سهمهای هر سهامدار، میزان سود فرد را تعیین میکنند. اگر سهامداران سهام عدالت تعداد سهام خود را در سود مصوب هر شرکت ضرب کنند، دقیقاً همان عددی میشود که برایشان واریز شده است.
مبلغ سود سهام عدالت ممکن است هر سال بر اساس عملکرد مثبت یا منفی شرکتهای حاضر در سبد سهام عدالت، نسبت به سالهای گذشته کاهش یا افزایش پیدا کند.
چرا سود سهام عدالت پرداخت نمیشود؟
گفتنی است آخرین باری که سود سهام عدالت برای دارندگان این سبد واریز شده، اسفند ۱۴۰۲ بوده که در آن مرحله دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی، بالغ بر ۴۴۶ هزار تومان، دارندگان سهام ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و دارندگان سبد سهام یک میلیون تومانی بالغ بر ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند. گفتنی است این ارقام ۳۰ درصد کمتر از مبالغی بود که در آذر ۱۴۰۲ به حساب سهامداران واریز شد.
با این حال، سومین مرحله از پرداخت سود سهام عدالت سال 1401 هنوز پرداخت نشده است. پیشتر گفته میشد پنج شرکت سود سهام عدالت سالانه را واریز نکردهاند اما بهتدریج این شرکتها سود خود را پرداخت کردند و به یک عدد تقلیل یافتند.
در حال حاضر تنها شرکت مپناست که سود سالانه را پرداخت نکرده و به همین دلیل سومین مرحله از پرداخت سود سهام عدالت سال 1401 به تاخیر افتاده است. در صورت تجمیع پول و رسیدن به مبلغ قانونی مورد نظر که 25 همت اعلام شده، سومین مرحله نیز پرداخت خواهد شد.
مسئولان سازمان بورس میگویند، تاکنون برای پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت به سهامداران و تسویه این سود بالغ بر ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پول واریز شده است.
در صورتی که شرکت مپنا نیز برای عملکرد سال 1401 حدود 500 میلیارد تومان بدهی خود را کاملا بپردازد، مرحله سوم واریز سود به سهامداران آغاز میشود.
گفته میشود مپنا پس از چند ماه تاخیر سرانجام هفته گذشته 100 میلیارد تومان از 500 میلیارد تومان بدهی به سبد سهام عدالت را پرداخت کرده که البته آن هم از لحاظ قانونی با اما و اگرهایی روبهروست.